Τρεις μέρες έχουν περάσει από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναβρασμός. Οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι αιχμές ανεβάζουν κατά διαστήματα στα ύψη το θερμόμετρο της έντασης στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ δεν λείπουν και οι συζητήσεις για διάσπαση.

Μόλις ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις Φίλη για εκλογή ενός νέου Τραμπ με δυσανεξία στην Αριστερά, τη σκυτάλη πήραν άλλα στελέχη και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως φαίνεται, δεν τους χαροποιεί ιδιαίτερα ούτε η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ούτε ο ρόλος που διαδραμάτισε ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι δηλώσεις της Φωτεινής Βάκη. «Δεν τέλειωσε ούτε με κρότο μα ούτε με λυγμό. Με μια κακόγουστη φάρσα τελείωσε, που έστησε η ιστορία… Με μια επιθετική εξαγορά μιας ήδη πτωχευμένης σε πολιτική, ιδέες και οράματα “επιχείρησης,” ενός κόμματος super market και με τον δρόμο ήδη στρωμένο από τον αρχηγισμό που τρέφεται από τον χειροκροτητή, ο οποίος αναθέτει λόγο, κρίση και βούληση στον μεγάλο “ηγέτη”», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ στη μετα-Κασσελάκη εποχή: Η απάντηση Πολάκη σε Γεροτζιάφα

Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Πολάκης φρόντισε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης (27/09) να δείξει ότι βρίσκεται στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, με μήνυμα που έστειλε στον Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ένα 24ωρο μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην “καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από τη Ν.Δ.” συνέβαλαν κάποιοι όπως εσύ, που με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες και Μαγιορκίνηδες και Βασιλακόπουλους όπως και τον Μητσοτάκη! Πολύ μπλα μπλα η δήλωση “αποχώρησής” σου αλλά από ουσία μηδέν! Πρόσεξε μην “πάρεις τα βουνά”», δήλωσε ο αψύς Σφακιανός.

Δύο «στρατόπεδα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη

Στα δύο έχει χωριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Από τη μια τα στελέχη που αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη και από την άλλη μια ομάδα στενών συνεργατών που εισηγείται στον νέο πρόεδρο να προχωρήσει σε διαγραφές, για να μην μπει το κόμμα, όπως του επισημαίνουν, σε έναν νέο γύρο εσωστρέφειας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η φωτογραφία του Αποστολάκη και η παραίτηση Ραπανάκη

Πολλές συζητήσεις τις τελευταίες ώρες προκαλεί η φωτογραφία που ανέβασε ο Πάνος Καμμένος στα social media με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, έναν εκ των στενότερων συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, με τους δυο τους να χαμογελούν χωρίς να υπάρχει λεζάντα στην εικόνα.

Θύελλα προκάλεσαν, όμως, και οι καταγγελίες του πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή» για προσπάθεια τρομοκράτησης και δολοφονίας χαρακτήρων από υποστηρικτές της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σπύρος Ραπανάκης, που παραιτήθηκε από τη διεύθυνση της εφημερίδας, υποστήριξε ότι το έκανε για να διευκολύνει την κατάσταση. «Είναι αυτονόητη κίνηση να διευκολύνω τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τη νέα ιδιοκτησία της "Αυγής", να κάνει όποιες κινήσεις επιθυμεί στην εφημερίδα του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Action24.

Στέφανος Κασσελάκης: Ο… γαλλικός χαιρετισμός του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Στα παραπολιτικά της ημέρας ο… γαλλικός χαιρετισμός του Στέφανου Κασσελάκη στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στη Βουλή και τον είδαν να μπαίνει στο γραφείο του Σωκράτη Φάμελλου.

«Bonjour. Comment ca va?», είπε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετώντας του δημοσιογράφους, καθώς πήγαινε στο γραφείο του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή

Μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζει για ακόμα μια μέρα καζάνι που βράζει. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προσπαθεί να βρει τον σωστό βηματισμό, ενώ οι εξελίξεις πυροδοτούν αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι πολλά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν την εμφάνισή τους στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη, μεταξύ αυτών και ο Παύλος Πολάκης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι συζητήθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συζητεί με στελέχη του κόμματος σχετικά με τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Με πληροφορίες και από MEGA