Μετωπική σύγκρουση καταγράφηκε στην Oλομέλεια της Βουλής μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Μάκη Βορίδη, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αιφνιδιαστική –όπως είπε– αλλαγή στην ημερήσια διάταξη που αφορά την αλλαγή μελών της ΑΔΑΕ και αναμενόταν να έρθει αύριο στη διάσκεψη των προέδρων, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ.

«Η εισήγηση του Ράμμου είναι να επιβληθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ επειδή αρνείται να συνεργαστεί με την ΑΔΑΕ, δίνοντας τον φάκελο που αιτιολογούσε η κ. Βλάχου την παρακολούθηση και του δικού μου κινητού και γιατί είμαι εθνικός κίνδυνος. Μάθαμε πριν από λίγο πως έρχεται αύριο αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ανεξάρτητης Αρχής στη Διάσκεψη. Μία ακόμη σύμπτωση που αθροίζεται στις προηγούμενες», ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: "Τυχαίες συμπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να περιφρουρηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη"

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ανδρουλάκης, πρόκειται για «τυχαίες συμπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να περιφρουρηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επικίνδυνη κυβέρνηση για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία». Επιπλέον, μιλώντας για τις υποκλοπές, έκανε λόγο για μια «δυσώδη υπόθεση». Μόνος στόχος να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες Μητσοτάκη και του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Η απάντηση Σκρέκα

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, που εξήγησε ότι «έχει λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ» και πως πρόκειται για μια διαδικαστική εξέλιξη και άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για επικοινωνιακό σκηνικό, καθώς, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ γνώριζε γι' αυτή την αλλαγή.

Αιχμές Βορίδη σε Ανδρουλάκη: " Έχει πληροφόρηση; Εμείς δεν έχουμε"

Άμεσα εμφανίστηκε στην Ολομέλεια ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, για να απαντήσει στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι έχει λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ πάνω από έναν χρόνο. Αντέκρουσε το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αιφνιδιαστική εξέλιξη, λέγοντας ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο κ. Βορίδης άφησε αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, διερωτώντας από πού γνωρίζει το πρόστιμο που έχει προτείνει η ΑΔΑΕ. «Από πού το ξέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Έχει πληροφόρηση; Εμείς δεν έχουμε», είπε, σχολιάζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι βαθιά εκτεθειμένος.