«Το 112 είναι μια μεγάλη κατάκτηση, η χρήση του θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που θα βοηθά τους πολίτες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως πρέπει να ξεκαθαρίσει τι έχει γίνει με την στρατιωτική του θητεία…

Ακόμη, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως ο κ. Κασσελάκης κατάφερε με όρους επικοινωνίας και όχι πολιτικής να κερδίσει ένα κόμμα.

Σε ό,τι αφορά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, είπε πως θα συζητηθεί, ενώ ανέφερε  πως η θέση του είναι αρνητική.



Aναλυτικά η συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1:


Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είμαστε πιο προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Είναι άλλης τάξεως μεγέθους φαινόμενο από το φαινόμενο που είχαμε στη Θεσσαλία, οπωσδήποτε έχει γίνει ένας σχεδιασμός, τώρα είμαστε στο επιχειρησιακό κομμάτι...

ΔΗΜ: Είμαστε πιο έτοιμοι στο επιχειρησιακό κομμάτι αυτή τη φορά;

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Και την προηγούμενη φορά υπήρχε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και από εκεί και πέρα εγώ από την πρώτη στιγμή είπα ότι αν τυχόν έχουν γίνει λάθη στο κομμάτι της προετοιμασίας, της πρόληψης δηλαδή με τα αντιπλημμυρικά είτε στο κομμάτι του πεδίου που δεν είναι αδύνατον να συμβεί, είναι λάθη που πρέπει να εκτιμηθούν ώστε να είμαστε ακόμη καλύτερα προετοιμασμένοι. Θεωρώ ότι και στο προηγούμενο επίπεδο είχε ληφθεί το κομμάτι της προετοιμασίας και οπωσδήποτε όπου τυχόν έχουν υπάρξει αστοχίες αυτές θα επισημανθούν, τώρα αντίστοιχα με βάση και  τη γνώση που είχαμε από το φαινόμενο που πέρασε και που ήταν πιο ευάλωτος ο κρατικός μηχανισμός θεωρώ ότι γίνανε οι κατάλληλες κινήσεις.

Για το 112

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Το 112 είναι μια μεγάλη κατάκτηση, η χρήση του 112 θα πρέπει να γίνεται με ένα τρόπο που να βοηθάει τους πολίτες. Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται χρήση ακόμα ενδεχομένως και αν υπάρχει μια σκέψη ότι «δεν φτάνουμε στα άκρα αλλά ας είναι ενημερωμένος ο πολίτης» από την άλλη όμως  πλευρά το 112 πρέπει κυρίως να είναι alert,  να είναι το ηλεκτροσόκ που αισθάνεται κάποιος ότι «πρέπει να προσέχω».

Αναφορικά τον κ. Κασσελάκη

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Ο κ. Κασσελάκης στο θέμα της στρατιωτικής θητείας πρέπει να ξεκαθαρίσει τι έχει γίνει γιατί πια είναι αρχηγός κόμματος. Αν εξαγόρασε θητεία, εάν νόμιμα είναι εκτός στράτευσης αν έχει κάποιο άλλο λόγο πρέπει να το πει. Φαντάζομαι αν κάποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο το αυτονόητο είναι να μην ζητάει την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας αλλά να την εκπληρώνει.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα    

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Η επικοινωνία είναι σημαντική η πολιτική όμως παραμένει πολιτική. Δηλαδή είτε ο Κυρ. Μητσοτάκης είτε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο χρησιμοποιεί και τα εργαλεία της επικοινωνίας έχει ένα πολιτικό μήνυμα. Αυτή τη στιγμή ο κ. Κασσελακης, και αυτό οπωσδήποτε είναι στα θετικά του δεν ξέρω αν είναι θετικό για τη φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε σε 20 μέρες μόνο με όρους επικοινωνίας να κερδίσει ένα κόμμα. Ερχόμαστε όμως και στο κομμάτι της πολιτικής δηλαδή αυτή τη στιγμή ότι ξέρουμε για τον Τάϊλερ και τη Φαρλι είναι περισσότερα από αυτά ου ξέρουμε για τον κ,. Κασσελάκη. Θα έρθει η ώρα πέρα από τα γυμναστήρια, από τις βόλτες, τους καφέδες, τις μονάδες στο κινητό, από το συμπαθές σκυλάκι το οποίο έχει να ακούσουμε πολιτικές θέσεις. Ο κ. Κασσελάκης ότι πολιτική θέση εξέφρασε περισσότερο πρόβλημα του δημιούργησε. 

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Τώρα πια ο κ. Κασσελάκης δεν είναι μια εσωτερική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρα και εμείς θα τον αντιμετωπίζουμε ως πολιτικό αντίπαλο ζητώντας πολιτικές θέσεις. Άρα ενώ είναι σημαντικα τα εργαλεία της επικοινωνίας αν κάποιος  είναι κενός πολιτικά που αυτό θα φανεί τώρα, τώρα θα εκθέσει το πολιτικό του πρόγραμμα, δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο από την επικοινωνία.  Άρα δεν θα αλλάξει ο τρόπος που πολιτευόμαστε οι πολιτικοί, σίγουρα θα χρησιμοποιούμε περισσότερο όλα αυτά τα εργαλεία αλλά θα πρέπει να έχουμε και ένα πολιτικό μήνυμα.    

Ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ:  Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν ήμουν τότε βουλευτής αλλά δεν στήριξα ούτε το σύμφωνο συμβίωσης οπότε έχω τις δικές μου ενστάσεις αλλά από εκεί και πέρα  μόλις αποφασίσει ο πρωθυπουργός να ανοίξει αυτή η κουβέντα θα συζητηθεί προφανώς στο επίπεδο και των οργάνων του κόμματος και θα δούμε ποιες είναι οι προθέσεις και ποια θα είναι η διάταξη που θα έρθει. Είναι τελείως διαφορετικό όταν τίθεται θέμα ψήφου κατά συνείδηση, τελείως διαφορετικό όταν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Η δική μου θέση επί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είναι αρνητική.