Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προσοχή τις εξελίξεις γύρω από την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον συνεχάρη και τον κάλεσε σε εθιμοτυπική συνάντηση τις επόμενες ημέρες.

Στέφανος Κασσελάκης: Ο "άγνωστος Χ" έχει χτυπήσει αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πλέον…έμπειροι στην πρωθυπουργική έδρα και ευρύτερα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δεν βιάζονται να εξαγάγουν ασφαλή συμπεράσματα για τον εν πολλοίς «άγνωστο Χ», που σαν κομήτης προσγειώθηκε στην Κουμουνδούρου, αφήνουν, πάντως, να εννοηθεί πως ουδείς στην κυβέρνηση έχει τη διάθεση να υποτιμήσει τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα, δε, με την επικρατούσα άποψη στην κυβέρνηση, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει χτυπητές αδυναμίες αλλά και πεδία στα οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να βελτιώσει τις έως τώρα πενιχρές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν χαρακτηριστικά ότι η πολιτική του συγκρότηση γενικώς πάσχει, ενώ και η πολυδιαφημισμένη ικανότητά του να διεισδύσει σε πιο κεντρογενή κοινά μένει να αποδειχθεί, καθώς εκεί κυρίαρχος παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι λόγω ιδεολογικοπολιτικού προφίλ μόνο αλλά και εξαιτίας της ακολουθούμενης επί 4 χρόνια πολιτικής του.

ΣΥΡΙΖΑ: Να πορευθεί στον δρόμο της αλήθειας και να αποφύγει τον διχαστικό λόγο

Μάλιστα, ερωτηθείς στο χθεσινό briefing των πολιτικών συντακτών ο κ. Μαρινάκης αφού συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη ευχήθηκε με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ να πορευθεί στον δρόμο της αλήθειας και του ρεαλισμού και να αποφύγει τον διχαστικό λόγο και την τοξικότητα. «Ωστόσο, η συμπόρευση του νέου προέδρου με τους πλέον γνήσιους εκφραστές της ρητορικής του μίσους αλλά και με τους αμετακλήτως καταδικασθέντες από το Ειδικό Δικαστήριο δεν μας κάνει αισιόδοξους», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που χαρακτήρισε θεσμικό μειονέκτημα του κ. Κασσελάκη την απουσία του από το Κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από την Απογευματινή