Όταν έρθει το νομοσχέδιο για τον γάμο του ομόφυλων ζευγαριών, θα το συζητήσουμε, δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε πως ήρθε από το πουθενά και σε τρεις εβδομάδες πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισήμανε πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει Αμερικανούς επικοινωνιολόγους.

Στη συνέχεια διερωτήθηκε ποιες είναι οι πολιτικές θέσεις του κ. Κασσελάκη, ενώ ανέφερε πως δεν είναι φυσιολογικό να εμφανίζεται παντού ο σύντροφός του, Τάιλερ.

«Με φαντάζεστε να πηγαίνω παντού με την Ευγενία;», διερωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εκτίμησε ότι η ομάδα Αλέξη Τσίπρα έχει πάρει από χθες τα ηνία του κόμματος,  ενώ ερωτηθείς για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως είναι νωρίς να πει κάποιος κάτι τέτοιο.

Ακόμα, υπογράμμισε πως ο Παύλος Πολάκης έπαιξε κομβικό ρόλο στο όλο εγχείρημα.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα ενδιαφέρον για το ποια θα είναι η συμπεριφορά των ψηφοφόρων του.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «είναι οι αληθινοί ιδεολογικοί μας αντίπαλοι».


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Αναφορικά με την αλλαγή ημερομηνίας της καταβολής των συντάξεων, είπε: «Αυτό το οποίο έχει γίνει έχει ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εισερχόμαστε από αυτό το μήνα στον τρόπο πληρωμής που ίσχυε πριν τον covid».

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει υπέρ του γάμου των ομοφύλων, απάντησε: «Η προσωπική μου θέση είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των συμπολιτών μας ανάλογα με τις σεξουαλικές και ερωτικές τους προτιμήσεις γιατί αυτό είναι ένα δικό τους θέμα που δεν αφορά την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν θέλω καθόλου να υπάρχει διάκριση, δεν μ’ αρέσει καθόλου ο ρατσισμός ,δεν έχω κανένα θέμα με αυτούς τους ανθρώπους, είναι συμπολίτες μας όπως όλοι μας. Αυτό που με ρωτάτε με το γάμο είναι ένα ειδικότερο νομικό ζήτημα όταν έρθει αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή θα το συζητήσουμε και θα δούμε ο καθένας τι θα ψηφίσει».

Όσον αφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε: «Ο κ. Κασσελάκης έκανε κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό, ήρθε από το πουθενά, εντελώς άγνωστος και σε τρεις εβδομάδες πήρε το ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα με εντυπωσιάζει ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουν, ο οποίος δεν ήταν μαζί τους στους λεγόμενους δικούς τους κοινωνικούς αγώνες, δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και την παράδοση της Αριστεράς, δεν είχε βρεθεί μαζί τους σε μια διαδήλωση, σε μια διαμαρτυρία και όμως τον ψηφίσαν τόσο μαζικά κυρίως γιατί τον έπαιζαν τα ΜΜΕ».

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που με ξενίζουν πάρα πολύ, καταλαβαίνω τη διαφημιστική εταιρεία που έχει από πίσω και τους αμερικανούς επικοινωνιολόγους που έχουν χτίσει όλο αυτό, είναι επαγγελματική δουλειά και πολύ υψηλής ποιότητας. Μου έκανε εντύπωση ότι το βράδυ της νίκης πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης φορούσε άσπρο πουκάμισο και βαθύ μπλε παντελόνι και ο κ. Τάιλερ φορούσε άσπρο παντελόνι και βαθύ μπλε πουκάμισο δηλαδή είχαν προσέξει μέχρι και αυτή τη λεπτομέρεια. Είναι απολύτως προφανές ότι είναι όλο στημένο, είναι προφανές ότι υπάρχει επαγγελματική δουλειά. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι συμβαίνουν ορισμένα πράγματα που αν τα βλέπαμε πολιτικά θα μας κάνανε πολύ μεγάλη εντύπωση, για παράδειγμα ωραία ο κ. Κασσελάκης βγήκε και σωστά και γενναία έκανε και είπε την προσωπική του επιλογή στην προσωπική του ζωή μέχρι εδώ πάρα πολύ καλά, μπράβο του και τον τιμώ για αυτό, το ότι παντού εμφανίζεται με τον κ. Τάιλερ αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Δηλαδή αν εγώ όπου πήγαινα, πήγαινα με την Ευγενία θα ήταν λογικό; Με φαντάζεστε να πηγαίνω κάθε μέρα στο υπουργείο με την Ευγενία; Ωραία μας το είπες, πολύ ωραία κανένα θέμα στην Ελλάδα έχουμε προχωρήσει πάμε τώρα να μιλήσουμε πολιτικά», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δεν ξέρω γιατί από την άλλη βλέπεις ότι το δεξί του χέρι είναι ο κ. Παππάς, διευθυντής του γραφείο του ο δικηγόρος του κ. Πολάκη. Το σκληρό σύστημα Τσίπρα είναι γύρω του, δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό δηλαδή στην πραγματικότητα η ομάδα Τσίπρα έχει πάρει τα ηνία από χθες εκ νέου».

Για το αν θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Είναι νωρίς για να το πει κάποιος αυτό. Γιατί αυτές οι χιλιάδες άνθρωποι ψηφίσανε τον κ. Κασσελάκη αφού δεν τον ξέρουνε; Τι είναι αυτό που τους έκανε να τον ψηφίσουν; Πιστεύω ότι αυτό που τους έκανε να τον ψηφίσουν είναι η προσδοκία ότι μπορεί να τον ξαναφέρει στην εξουσία, αυτό είναι που τους γοήτευσε».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει ο κ. Κασσελάκης τον κ. Μητσοτάκη, επισήμανε: «Δεν υποτιμώ κανέναν πολιτικό αντίπαλο, μακριά από μένα η αλαζονεία και ότι κανείς δεν χάνει από κανέναν. Πιστεύω ότι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων. Αν δείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις απότομα και να δημιουργεί μια προσδοκία επαναφοράς δεν νομίζω να φύγουν, θα μείνουν οι περισσότεροι για να κρατήσουν την πιθανότητα να ξαναπάρουν καρέκλα. Αν σύντομα αυτό ξεφουσκώσει προφανώς μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση άρα μην περιμένουμε κάτι αύριο».

Αναφορικά με τους ανθρώπους που πήγαν και ψήφισαν στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Οι ψηφοφόροι που τελικά ψηφίσανε στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανένα τεράστιο νούμερο. Δηλαδή δεν είναι ότι η κοινωνία έπαθε έναν πανζουρλισμό, στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ μικρό νούμερο για κόμμα εξουσίας. Θυμίζω ότι η ΝΔ είχε 400 χιλιάδες και το ΠΑΣΟΚ 250 χιλιάδες. Εντυπωσιακό για το ΣΥΡΙΖΑ που όλοι περιμένανε να πάνε 50 χιλιάδες δηλαδή από εκεί που ήταν μια εκστρατεία αδιάφορη προκάλεσε ένα κάποιο ενδιαφέρον αλλά στον πραγματικό κόσμο της πολιτικής μεγάλο ρεύμα δεν δημιουργήθηκε».

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Θα έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι η συμπεριφορά των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα κυρίως γιατί στο χώρο της Κεντροαριστεράς υπάρχει ένας νέος αρχηγός πολύ λαμπερός και επικοινωνιακός και από την άλλη ένας αρχηγός όχι τόσο επικοινωνιακός φυσικά πολύ πιο πολιτικός. Συγκρούονται δύο κόσμοι, έχει ένα ενδιαφέρον για την πολιτική αυτό. Πιστεύω ότι όσο περνάνε οι μέρες θα αρχίσει να καταλαγιάζει η λάμψη του κ. Κασσελάκη και θα φαίνεται περισσότερο ότι δίπλα του είναι όλοι οι παλιοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Πολάκης ήταν αυτός που προώθησε τον κ. Κασσελάκη, απάντησε: «Ο Πολάκης έχει παίξει κομβικό ρόλο, δεν είπα ότι προώθησε ο Πολάκης τον Κασσελάκη ή ότι ο Πολάκης μπορούσε να βγάλει τον Κασσελάκη αλλά ο Πολάκης του έδωσε τις πρώτες μέρες την κομματική νομιμοποίηση που δεν είχε. Δηλαδή ο κ. Παππάς πήγε μαζί του μετά τον πρώτο γύρο, ο κ. Πολάκης πήγε μαζί του day 1. Είναι προφανές ότι ο κ. Πολάκης είναι εμπλεκόμενος από την αρχή σε όλο αυτό το εγχείρημα και πολιτικά μιλώντας μπράβο του του βγήκε απλώς για τον πολύ κόσμο όταν θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι «ωραίο το χαμόγελο του Κασσελάκη αλλά από πίσω πάλι είναι ο Πολάκης»... Θέλω να σας θυμίσω ότι ο Τσίπρας τον πλήρωσε πολύ ακριβά τον Πολάκη, ο Τσίπρας τον έκρυβε για ένα διάστημα και δεν φαινόταν ότι είναι ο Πολάκης από πίσω αλλά όταν κάποια στιγμή ο Πολάκης δεν συγκρατήθηκε αυτό φάνηκε περίτρανα τώρα αν του δώσεις και εξουσία εσωκομματική δεν ξέρω πως θα μπορείς να τον ελέγξεις».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα επιστρέψει ο κ. Τσίπρα, απάντησε: «Πώς να επιστρέψει, έχει καινούργιο αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ! Ότι η ομάδα Τσίπρα πλαισίωσε τον Κασσελάκη είναι αλήθεια, ότι πιθανόν ο Τσίπρας σε κάποιο βαθμό το είχε στήσει όλο αυτό μάλλον είναι αλήθεια αλλά πιστεύω ότι εάν ο κ. Τσίπρας ενεθάρρυνε σε κάποιο βαθμό αυτή την υποψηφιότητα για να αντιμετωπίσει την κα. Αχτσιόγλου και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους πιστεύω ότι έχει κάνει πολύ μεγάλο λάθος και τελικά θα την πατήσει όπως την πάτησε ο Αλαβάνος με τον Τσίπρα».

«Το μεγάλο πλεονέκτημα του κ. Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες ήταν ότι ήταν το μόνο πρόσωπο που είχε επικοινωνιακό χάρισμα, ήταν το μόνο πρόσωπο με λάμψη. Αυτό ήταν το βασικό του πλεονέκτημα γιατί θεωρητικές γνώσεις μαρξισμού ή Αριστεράς άλλοι είχαν πολύ περισσότερες. Δεν τον συγκρίνω με τον κ. Κασσελάκη, ο κ. Τσίπρας ήταν γέννημα θρέμμα της Αριστεράς από τα κινήματα, από τη νεολαία... όμως το μεγάλο του πλεονέκτημα ήταν ο μόνος με σαφές επικοινωνιακό χάρισμα σήμερα δεν είναι πια μόνο ο κ. Τσίπρας με σαφές επικοινωνιακό χάρισμα τώρα υπάρχει ένας καινούργιος με μεγαλύτερο επικοινωνιακό χάρισμα από τον Τσίπρα άρα δεν είναι τόσο εύκολο στον κ. Τσίπρα αν έχει με κάποιο τρόπο εμπλοκή σε όλο αυτό να γυρίσει», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, είπε: «Οι μόνοι πραγματικοί ιδεολογικοί μας αντίπαλοι σήμερα είναι το ΚΚΕ διότι εμείς πιστεύουμε στον καπιταλισμό, στην ελεύθερη οικονομία στην ΕΕ και το ΚΚΕ πιστεύει σε ένα άλλο σύστημα, στον κομμουνισμό οι υπόλοιποι είναι λίγο θολοί. Εγώ σέβομαι το ότι οι κομμουνιστές έχουν αυτή την καθαρή ιδεολογία και έχω μέτωπο ιδεολογικό μαζί τους. Στο νόμο που κάναμε για τα εργασιακά ο μόνος στην Ελλάδα που αντιστάθηκε πραγματικά είναι το ΚΚΕ».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τελείωσε ο χώρος του κομμουνισμού, απάντησε: «Δεν τελειώνουν ιστορικές εξελίξεις ποτέ».