Ο Στέφανος Κασσελάκης και η εκλογική του νίκη, που τον έφερε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απασχολούν πολύ και τα ξένα media.

Αssociated Press: Πώς θα αντιμετωπίσουν αριστεροί ψηφοφόροι κάποιον που καυχιέται για την επιχειρηματική του οξυδέρκεια


Το άρθρο του Associated Press που χαρακτηρίζει στον τίτλο του νεοφώτιστο τον Στέφανο Κασσελάκη δεν παραλείπει να σχολιάσει το πρόσφατο λάθος του.

«Ο νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης, έχοντας επίγνωση των περιορισμένων γνώσεών του για την πολιτική, φαίνεται πιο χαρούμενος κάνοντας ταξίδια σε όλη τη χώρα, μιλώντας με κόσμο, ποζάρει για selfies και δημοσιεύοντας το όλο θέμα στο Tik-Tok. Μένει επίσης να δούμε πώς κάποιοι από τους αριστερούς ψηφοφόρους θα αντιμετωπίσουν κάποιον που καυχιέται για την επιχειρηματική του οξυδέρκεια και τη γνώση πολλών γλωσσών», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο σχολιασμός άλλων μεγάλων ξένων ΜΜΕ

Κάποια Μέσα αναφέρονται στο άλμα του από τη ναυτιλία και το τραπεζικό σύστημα στην πολιτική.

«Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της Αριστεράς στην Ελλάδα», σχολιάζει το Reuters, ενώ το Politico αναφέρει πως «πρώην τραπεζικό στέλεχος παίρνει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ».

Κάποια άλλα συγκρίνουν την πολιτική του απειρία με το πολιτικό παρελθόν της Έφης Αχτσιόγλου.

«Ο 35χρονος επιχειρηματίας, που μέχρι πρόσφατα ζούσε στο Μαϊάμι και δεν έχει εκλεγεί ποτέ, κέρδισε την πρώην υπουργό Εργασίας του Τσίπρα Έφη Αχτσιόγλου», αναφέρει η Le Figaro.

Ανάλογος και ο σχολιασμός του ιστότοπου Guardian. «Ο νεόφερτος στην πολιτική Κασσελάκης εξελέγη αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.Κατάφερε να κερδίσει το 56% των ψηφοφόρων έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, πρώην υπουργού Υγείας, που για πολύ καιρό θεωρούνταν φαβορί».

Αναλυτές, ωστόσο, αναφέρουν πως το γεγονός ότι ο Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής θα δυσχεράνει τις προσπάθειές του να αντιταχθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.