Σε αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί άμεσα ο νέος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης παρέλαβε το… κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα και έπειτα είχε σειρά επαφών με κομματικά στελέχη που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί το νέο οργανόγραμμα της Κουμουνδούρου.

Ήδη, πριν από τη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης είχε συνεργασία με τον βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη και με την επιστροφή του το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου είχε συνεργασία με τον Νίκο Παππά. Στην Κουμουνδούρου βρέθηκε σήμερα και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ενώ επίκεινται οι αλλαγές στη βασική «ομάδα κρούσης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πρώτες αλλαγές αφορούν το πολιτικό γραφείο του προέδρου. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, χρέη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης. Η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο Γιώργος Τσίπρας διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Πηγές αναφέρουν πως αλλαγές δεν αναμένονται στη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς παραμένουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Ωστόσο, για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. ακούγεται η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικής εκπροσώπου.

Στην «ομάδα κρούσης» αναμένεται να συμμετάσχει και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, με μακρά ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και την Ελλάδα.