Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο μονομάχοι για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου πραγματοποιούν τις τελευταίες προεκλογικές υποχρεώσεις τους και παίρνουν τις γενναίες δόσεις οικογενειακής θαλπωρής και ξεκούρασης.

Σήμερα Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου, ανάμεσα σε άλλα, ξέκλεψαν λίγο χρόνο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Στην παιδική χαρά η κ. Αχτσιόγλου

Η κυρία Αχτσιόγλου αφιέρωσε τη μέρα της στον δίχρονο γιο της, Άρη, τον οποίο συνόδεψε σε παιδική χαρά στην περιοχή του Χαλανδρίου. 

Με χαλαρή διάθεση, η ίδια ανέφερε πως «θα μπορούσε να υπάρξει και λιγότερη ένταση αλλά είμαστε εδώ που είμαστε». Για το κόμμα είπε πως «ήταν δύσκολη περίοδος γιατί ήταν μετά την ήττα του Ιουνίο και τον κλονισμό από την παραίτηση Τσίπρα».

Σχολιάζοντας, ακόμη, την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί τόνισε: «Από την πλευρά μου μπορώ και θα αξιοποιήσω όλα τα στελέχη του κόμματος την επόμενη ημέρα, ανάλογα με τις ικονότητες και τις δεξιότητές τους, έχω δείξει ότι είμαι στρατιώτης». Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν βρίσκει χρόνο για το παιδί της είπε: «Δεν τα πήγα τόσο καλά ως μητέρα αυτό το διάστημα, το προηγούμενο διάστημα το είχα ισορροπήσει».

Μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό για τον Στέφανο Κασσελάκη

Την ίδια στιγμή, να χωρέσει όσο το δυνατόν περισσότερες προεκλογικές υποχρεώσεις επιχειρεί ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Το πρωί βέβαια έκανε την αγαπημένη του βόλτα παρέα με τον σύντροφο του, Τάιλερ και τον πατέρα του, Θόδωρο.

Δίνοντας, μάλιστα, τον τόνο της σημερινής ημέρας, ανήρτησε ένα νέο βίντεο συνοψίζοντας την πολιτική του διαδρομή μέχρι σήμερα, ενώ  κάλεσε τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  να προσέλθουν μαζικά αύριο στις κάλπες. 

Το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη είναι πολύ βαρύ σήμερα, καθώς ξεκίνησε από το συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, όπου υπήρξε ομιλητής, τοποθετούμενος από το βήμα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης θα κάνει βόλτες το απόγευμα στην Αθήνα για να συνομιλήσει με πολίτες και το βράδυ θα βρεθεί σε πάρτι νεολαίας σε μπαρ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Σύγκρουση Αχτσιόγλου - Κασσελάκη

Σκληρή είναι η σύγκρουση των δύο διεκδικητών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην εσωκομματική διαδικασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν το νόμο Κατρούγκαλου» μία από τις αιχμές που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης για την Έφη Αχτσιόγλου. Ο υποψήφιος για την ηγεσία αντεπιτέθηκε για τα πυρά που δέχτηκε, ως προς την αναφορά του “κρατίδιο” για το ψευδοκράτος, ανεβάζοντας τους τόνους έναντι της Εφης Αχτσιόγλου, χωρίς να την κατονομάσει. 

«Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Δυστυχώς, στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου. Δεν είμαι τέλειος, όπως εκείνοι που έκαναν τον νόμο Κατρούγκαλου», ανέφερε.

«Ο υποψήφιος για την ηγεσία δεν έχει κάνει γλωσσικό ολίσθημα» είπε χθες σε τηλεοπτική της συνέντευξη η κ. Αχτσιόγλου.

«Κάθε μικρή επιχείρηση έχει δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες να γίνει μεγάλη. Δυστυχώς, τα ολιγοπώλια, οι τράπεζες, οι διαχρονικές ιδεοληψίες και κρατικές ατολμίες, υπονομεύουν τον δικό σας “ελληνικό όνειρο”. Για να σταματήσει αυτό, πρέπει να θεσπίσουμε κανόνες».
Αυτό σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μιλώντας σήμερα από το βήμα του πανευρωπαϊκού συνεδρίου για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η ΓΣΕΒΕΕ.

«Γιατί ψηφίζουμε αύριο; Έχουμε ακούσει πολλά. Όμως τα πράγματα είναι απλά: Αύριο ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τι είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής» αναφέρει σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου ενόψει των αυριανών εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Βολές εντός του ΣΥΡΙΖΑ

«Υιοθετεί την κατάπτυση προεκλογική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη» λένε συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου. 

«Ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Για λόγους εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει φτάσει να επιτίθεται ακόμα και κατά της κυβερνησης του Αλέξη Τσίπρα. Μας κάλεσε να κατεβάσουμε τους τόνους και εν συνεχεία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υιοθετώντας την κατάπτυστη προεκλογική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτακη» λένε σχετικά από το επιτελείο της υποψήφιας προέδρου του κόμματος.

Στο εσωτερικό του κόμματος, δεν λείπουν και οι εκατέρωθεν οι βολές για τις υποψηφιότητες. 

«Το προβληματικό καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τον Κασσελάκη» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ποιοι ψηφίζουν αύριο

Χθες Παρασκευή συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, για το ποια μέλη έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις αυριανές εκλογές. 

Στην εσωκομματική κάλπη, ψηφίζουν όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι καταχωρημένα στο μητρώο μελών.

Προσπάθειες από τους δύο υποψηφίους προέδρους να χαμηλώσουν την ένταση λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι εσωκομματικές κάλπες.

Η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.