Την οριστική εξάλειψη των ράντζων από τους διαδρόμους των νοσοκομείων του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου, με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και όχι τόσο του ιδιωτικού τομέα Υγείας της Αττικής, μελετά ήδη ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», με δεδομένο το γεγονός ότι στη γενική εφημερία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου αναπτύσσονται -όχι καθημερινώς και, πάντως, στη χειρότερη περίπτωση- περίπου 80 - 120 ράντζα στους διαδρόμους των ιδρυμάτων της Αττικής, μία ιδέα η οποία μελετάται ήδη είναι, έπειτα από σχετική συμφωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας να «υποδέχονται» έως περίπου 50 ασθενείς το καθένα από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής, προκειμένου τα τελευταία να μην εμφανίζουν καμία ανάγκη για ανάπτυξη ράντζων στους διαδρόμους τους.

Την ίδια στιγμή, άλλη μία γενική εφημερία ολοκλήρωσε προχθές το πρωί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Χαϊδαρίου «Αττικόν», με την ανάπτυξη περίπου 110 ράντζων, ενώ οι προσελεύσεις ασθενών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του ιδρύματος ξεπέρασαν τις 900.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικά, σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, «οι λιγοστές κλίνες για παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά που λειτουργούν δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους και ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους. Εμείς στα μνημόνια κλείναμε νοσοκομεία και κλινικές αντί να αναπτύσσουμε περισσότερες. Έκλεισαν νοσοκομεία, π.χ. Δυτικής Αττικής, πνευμονολογικές κλινικές, π.χ. ‘‘Σωτηρία’’. Εάν λειτουργούσε τώρα το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής Λοιμωδών, η κατάσταση στο ‘‘Αττικό’’ θα ήταν πολύ καλύτερη. Τα νοσοκομεία της περιφέρειας, λόγω έλλειψης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων, κατάντησαν κέντρα διακομιδών. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε απλά περιστατικά και τα διακομίζουν».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή