Η Έφη Αχτσιόγλου διεκδικεί την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και πριν την πρώτη κάλπη προβάλλονταν ως το απόλυτο φαβορί.  Η εμφάνιση όμως του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος της έκλεψε την πρωτιά γρήγορα οδήγησε την μετριοπαθής, Έφη Αχτσιόγλου στην αλλαγή στρατηγικής.

Από την ήπια προεκλογική καμπάνια της πρώτης Κυριακής στην έντονη κριτική και στους υψηλούς τόνους αυτής της εβδομάδας η Έφη Αχτσιόγλου αναγκάστηκε να σχεδιάσει δύο διαφορετικές… καμπάνιες, προκειμένου να διεκδικήσει με την ίδια δυναμική την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το MEGΑ κατέγραψε τις δύο όψεις της εκλογικής καμπάνιας της Έφης Αχτσιόγλου. Μια προ Κασσελάκη και μια μετά Κασσελάκη.

 Η μετριοπαθής Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου φθάνει στο Ωδείο Αθηνών για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της με μίνιμαλ μακιγιάζ, λευκό ταγιέρ, θα καθίσει σε ένα μικρό μαύρο γραφείο και θα δηλώσει παρούσα στην εκλογική μάχη, έχει ρίξει το βάρος της μπροστά και έχει το χέρι της να στηρίζεται στο γραφείο της, στην μέση της δήλωσης θα σταθεί πιο όρθια και θα βάλει το ένα χέρι πάνω από το άλλο.

Στο πιο πρόσφατο βίντεο της στα κοινωνικά δίκτυα, το φόντο του μαύρου γρανίτη έδωσε τη θέση του στα παράθυρα και το φως, το άσπρο σακάκι στο μαύρο πουκάμισο, τα μαλλιά έχουν ισιώσει και το βίντεο έχει πια και υποτίτλους όπως έχουν όλα τα βίντεο του κ. Κασσελάκη, το μήνυμα είναι πια πιο επιθετικό και οι τόνοι προσωπικοί.

Είναι οι δύο όψεις μιας εκλογικής καμπάνιας που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κορυφώνεται με τα βήματα της μεταστροφής να καταγράφονται στην κάμερα.

Είναι οι ημέρες που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ «ζυμώνεται» στην κεντρική επιτροπή με τα χαμόγελα να είναι ακόμα παντού.

 Το ήρεμο κλίμα θα διατηρηθεί τις πρώτες ημέρες μετά την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη να έχει μόλις ανακοινωθεί. Και στο διαρκές συνέδριο Αχτσιόγλου και Κασσελάκης θα καθίσουν δίπλα δίπλα και θα φωτογραφηθούν μαζί. Η Έφη Αχτσιόγλου από το βήμα θα τείνει χείρα φιλίας στον Κασσελάκη που με την σειρά του την χειροκροτεί.

Λείπουν οι κορώνες και τα πάντα, μουσική χρώματα λόγος είναι χαλαρωτικά. Αυτό δεν θα αλλάξει πολύ μετά την απόφαση για μετάθεση του πρώτου γύρου, τα «καρφιά» ακόμα δεν είναι τόσο εμφανή και για την επίσκεψη στην Μακρόνησο η Έφη Αχτσιόγλου θα αρκεστεί να πει πως θα αφήσει τον Στέφανο Κασσελάκη στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τα χαμόγελα θα ολοκληρώσουν τον κύκλο του στην κάλπη της 17ης Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο καρφί της Έφης Αχτσιόγλου

Το βράδυ μετά τα αποτελέσματα η Έφη Αχτσιόγλου θα ρίξει το πρώτο «καρφί» και θα πει στους ψηφοφόρους να αποφασίσουν αν θέλουν όρους σοβαρότητας.

Από αυτή την νύχτα αλλάζουν όλα, στις 19 η κα. Αχτσιόγλου θα ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους και θα μιλήσει για πόλεμο λάσπης.

Στο κάδρο, και ενώ πλέον όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος υπονομεύει ποιον, μπαίνει και το debate με την Έφη Αχτσιόγλου να πετάει το γάντι και να καλεί σε debate.

Και την ίδια ώρα θα κάνει ένα βίντεο που καλεί τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τις εις βάρος της επιθέσεις.

Και το τείχος που θα ορθωθεί θα γίνει πλέον αδιαπέραστο με την Έφη Αχτσιόγλου να ρίχνει στην «αρένα» της κόντρας και τον Παύλο Πολάκη.

Η κόντρα των δυο στρατών έχει πια χαρακτήρα σύγκρουσης εφ’ όλης της ύλης και φυσικά στον «πόλεμο» το θέμα στρατός είναι κυρίαρχο.