Οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 πλησιάζουν και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο σποτ της καμπάνιας «Αττική Μπροστά» μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Όπως τονίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αττική και κατοικώντας όλη του τη ζωή στη γειτονιά του Βύρωνα, γνωρίζει καλά την Περιφέρεια και βιώνει τα ίδια προβλήματα με όλους μας.

Με αυτά, εξάλλου, πρόκειται να ασχοληθεί εφόσον εκλεγεί μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. «Σαν άνθρωπος που έχει μεγαλώσει μέσα στην Τοπική αυτοδιοίκηση και τη διαχείριση μεγάλων κρίσεων, ξέρω ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα λύνονται. Η Αττική και μπορεί και πρέπει να γίνει ένας τόπος που προσφέρει φροντίδα, προστασία και αξιοπρέπεια. Που προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της και στους επισκέπτες της», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στα Παραπολιτικά 90,1


«Έχω μια δυσανεξία στο γραφείο, αξία έχει η πλήρης εικόνα με την επαφή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεταξύ άλλων και ενόψει της μάχης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, είπε πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικά βήματα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, τονίζοντας πως έχει πλήρη εικόνα και είπε πως τρέχουν έργα που κάνουν το Υποδομών και η Περιφέρεια.

Σημείωσε πως οι πολίτες θέλουν λύσεις και έδωσε προτεραιότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Ακόμη, ανέφερε πως έχουν γίνει βήματα στο επιτελικό κράτος και εκείνο που χρειάζεται είναι ο συντονισμός.

Ζήτησε από τους ψηφοφόρους να τον εμπιστευτούν ώστε την επόμενη ημέρα να είναι ισχυρός και να παλέψει για τους πολίτες.

Ανέφερε πως οι κάτοικοι της Αττικής θα πρέπει να είναι ασφαλείς. Διευκρίνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι ασφαλείς απέναντι σε υγειονομικούς κινδύνους, λέγοντας χαρακτηριστικά «Φυλή τέλος», και δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση της μεσαίας εγκληματικότητας.

Τέλος, είπε πως ο πρωθυπουργός είναι μια προσωπικότητα που κράτησε τη χώρα όρθια και ξέρει τι πρέπει να κάνει. 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Έχω μια δυσανεξία στο γραφείο και η δυσανεξία μου αυτή δεν είναι προσχηματική το λεω με την έννοια ότι ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει συγκεκριμένους ρόλους και συγκεκριμένες αποστολές είτε είναι δήμαρχος είτε είναι κρατικός λειτουργός, κυβερνητικό στέλεχος ή οτιδήποτε αξία έχει σε όλη αυτή την προσπάθεια να έχουμε την πλήρη εικόνα και την πλήρη εικόνα δεν μπορεί να την έχει κανένας από το γραφείο. Είναι η επαφή με τα στελέχη, με τους πολίτες που μα βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι όχι μόνο ως δήμαρχοι και κρατικοί λειτουργοί αλλά κυρίως ως ανθρωποι. Αν δεν ξέρεις τα περιβάλλοντα που κινούνται και τους ανθρώπους που πρέπει να συνομιλήσεις και να δώσεις λύσεις νομίζω ότι όλα τ’ άλλα θα μείνουν πάλι στις αναλύσεις και στις γενικόλογες συζητήσεις και ο κόσμος έχουν βαρεθεί.     

Ερωτηθείς ποια είναι τα πρώτα έργα που θα πρέπει να υλοποιήσει στην περίπτωση που εκλεγεί  

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικά βήματα στο επίπεδο της πολιτικής προστασίας. Ο περιφερειάρχης με τη βοήθεια του Θεού και των συμπολιτών μας να ξέρετε ότι έχει την πλήρη εικόνα, ξέρει ότι αυτή τη στιγμή τρέχουν έργα που κάνει το υπουργείο Υποδομών, τρέχουν έργα που κάνει η Περιφέρεια, τρέχουν μικρότερα έργα που κάνουν οι δήμοι  αυτό που χρειάζεται είναι επιτέλους η πλήρη εικόνα, ένας να έχει την ευθύνη των πάντων. Ο επόμενος περιφερειάρχης Αττικής είναι μονόδρομος να μην κρυφτεί πίσω από τις αρμοδιότητές του και λεω δημόσια ότι είμαι ένας άνθρωπος που δεν θα κρυφτώ ποτέ πίσω από το γράμμα του νόμου και τις αρμοδιότητες. Οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία, στην καθημερινότητα  των πολιτών είναι στοίχημα μου είτε είναι δική μου αρμοδιότητα είτε οποιουδήποτε άλλου.  Θέλω να λειτουργήσω σαν μια ομπρέλα απέναντι σε όλες αυτές τις υπηρεσίες που πολλές φορές επικαλύπτονται, σε όλες αυτές τις υπηρεσίες που παρά την προσπάθεια που κάνουν τα στελέχη τους μένουν πίσω σε ρυθμούς, σε αποτέλεσμα και να σταματήσουμε τις δικαιολογίες. Ο κόσμος θέλει λύσεις και αυτές τις λύσεις αισθάνομαι ότι και ξέρω και θέλω και μπορώ. 

Ερωτηθείς αν θέλει ένα μικρό επιτελικό κράτος της περιφέρειας 

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Η επιτελικότητα αποδεικνύεται στην πράξη και στο αποτέλεσμα. Έχουν γίνει  σημαντικότατα βήματα στο θέμα του επιτελικού κράτους όμως αυτό που χρειάζεται είναι συντονισμός. Μια ομάδα νέων επιστημόνων, μια ομάδα η οποία θα υπάγεται διοικητικά στον περιφερειάρχη και θα συμμετέχουν οικονομολόγοι, λογιστές, νομικοί, μηχανικοί και αναλυτές καθημερινά θα παρακολουθεί όλα τα έργα που γίνονται στην περιφέρεια.  Όχι τα έργα μόνο της περιφέρειας αλλά όλα τα έργα που μπορεί να παίξουν ρόλο στην περιφέρεια είτε τα κάνει  το Υποδομών είτε τα κάνουν οι δήμοι είτε τα  κάνουν διάφοροι οργανισμοί για να δωσουμε τέλος στην ταλαιπωρία του κόσμου. Για να μπορέσεις να δώσεις τέλος πρέπει να έχεις τον γενικό έλεγχο. 

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Επειδή και οι δήμοι  έχουν δίκιο επειδή πολλές φορές τους δίνουμε εργασίες τις οποίες πρέπει να τρέξουν χωρίς να τους έχουμε εξασφαλίσει και τους πόρους και τα εργαλεία θα πρέπει να λειτουργήσουμε σαν help desk των δήμων. Ό,τι πρόβλημα υπάρχει σε ένα έργο που αφορά σε γραφειοκρατικές διαδικασίες θα παρεμβαίνει ο Περιφερειάρχης. Ο Περιφερειάρχης είναι εκεί για να δίνει λύσεις όχι για να παρατηρεί τα προβλήματα. 

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Αυτό που ζητάω είναι την απόλυτη εμπιστοσύνη των πολιτών, να μου δώσουν τη δύναμη να ειμαι ισχυρός την επόμενη μέρα να παλέψω για αυτούς. Ως δήμαρχος έχω γνωρίσει το κράτος και ως κρατικός λειτουργός ξέρω ακριβώς που είναι το πρόβλημα ποια είναι τα προβλήματα και επειδή αυτή τη συζήτηση την έχω κάνει με τον Πρωθυπουργό ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να κάνει τομές και τα λάθη που γίνονται όλο αυτό τον καιρό ή οι οποίες αρρυθμίες οι οποίες είναι χρόνιες θα τις λύσουμε και θα τις λύσουμε μαζί. 

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Οι κάτοικοι της Αττικής θα πρέπει να είναι ασφαλείς. Ασφάλεια απέναντι σε υγειονομικούς κινδύνους. Η υγειονομική βόμβα αυτή τη στιγμή είναι τα σκουπίδια στην Αττική. Την πρώτη τριετία πρέπει να έχουν δρομολογηθεί όλες οι λύσεις, Η Φυλή τέλος, δεν αντέχει πλέον. Δεύτερον, εγκληματικότητα μεσαία. Θα συνεννοηθούμε, θα επικαιροποιήσουμε όλα τα σχέδια τα οποία υπήρχαν εδώ και καιρό με το υπουργείο Προστασίας του πολίτη για να μπορέσουμε να δούμε ειδικά μετά την πανδημία αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα που αφορούσαν την εγκληματικότητα των πόλεων. 

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Θελουμε να είμαστε ασφαλείς έναντι κινδύνων υγειονομικών όπως είναι τα σκουπίδια, θέλουμε να είμαστε ασφαλείς σε σχέση με την μεσαία εγκληματικότητα, θελουμε να είμαστε ασφαλείς σε σχέση με τα καιρικά φαινόμενα. Δεν γίνεται να μην προχωρήσουν άμεσα τα ζητήματα που αφορούν  την αντιπλημμυρική θωράκιση και τις αντιπυρικές ζώνες. 

Αναφορικά με τα σκουπίδια  

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Θα πρέπει ξεκάθαρα να πούμε πως θα διαχειριστούμε τα σκουπίδια. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω αυτή τη συζήτηση θα πρέπει όμως και στους 66 δήμους να συμφωνήσουμε ότι ο καθένας δεν θα εξάγει τα σκουπίδια του στο διπλανό. Ο καθένας θα εχει ολοκληρωμένα συστήματα ανακύκλωσης, ολοκληρωμένα πάρκα ανακύκλωσης και ταυτόχρονα όλοι μαζί θα συνεργαστούμε με σύγχρονες μεθόδους για τη διαχείριση των σκουπιδιών.  

Ερωτηθείς αν μπορεί να κερδίσει ο κ. Κασσελάκης τον Πρωθυπουργό  

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Ο Πρωθυπουργός είναι μια προσωπικότητα που στα δύσκολα κράτησε τη χώρα όρθια. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει τι πρέπει να κάνει και το βασικότερο έχει χαράξει το δικό του δρόμο και τη δική του πορεία. Με τον πρωθυπουργό δίπλα μας όλοι αισθανόμαστε ασφαλείς. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αυτό που συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα όλοι θα κληθούν να θέσουν τις θέσεις τους, τις απόψεις τους και κυρίως το σχέδιό τους για την καθημερινότητα.