Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό και απόπειρα υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών για το περιβόητο «ξεπάγωμα» των τριετιών.

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για επικοινωνιακό τρικ, τονίζοντας ότι το κόμμα του αγωνίζεται για μια κοινωνική πλειοψηφία που θα ανοίξει τον δρόμο σε μια προοδευτική κυβέρνηση.

«Είναι μονόδρομος για να αλλάξει η χώρα σελίδα», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο, τόνισε πως «οι μάσκες πέφτουν ολοκληρωτικά», καθώς διαμορφώνονται συνθήκες πλήρως ελαστικής εργασίας, κατάργησης υπερωριών και συνθηκών πλήρους ανασφάλειας για το μέλλον των εργαζομένων».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλόγισε εκβιασμό στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε «κοινοβουλευτική απρέπεια» το γεγονός ότι στην τροπολογία με το «ξεπάγωμα» των τριετιών περιλαμβάνονται και τα μέτρα για τους πληγέντες της θεομηνίας στη Θεσσαλία.

«Θέλετε να εκβιάσετε την ψήφο μας», είπε, για να συμπληρώσει: «Είναι ντροπή, υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού, με αστεία τρικ, συνδυάζεται αυτό το μέτρο με την περίοδο διακυβέρνησής σας, ενώ αφορά μόνο το 40% των εργαζομένων, με τους υπόλοιπους τι θα γίνει;».

Αναφερόμενος δε στις καταστροφικές πλημμύρες, μίλησε για διαπιστευτήρια αποτυχίας του επιτελικού κράτος, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για δημιουργία ανεξάρτητου φορέα, ένα είδος task-force, για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ σχολίασε και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

«Ενώ ο Ερντογάν επανέλαβε τις προκλήσεις μη αποδεχόμενος την επανένωση Κύπρου, ο πρωθυπουργός για πολλές ώρες έκανε ότι δεν άκουσε τις προκλήσεις, στη δήλωση έγινε αναφορά μόνον στη θετική ατζέντα, ενώ στη χθεσινοβραδινή ομιλία δεν ανέφερε σε κανένα σημείο τη λέξη Τουρκία, λες και η εισβολή δεν έχει ονοματεπώνυμο», είπε και υπογράμμισε ότι για να είναι ουσιαστική οποιαδήποτε πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών, δεν μπορεί η κυβέρνηση να μη βλέπει και να μην ακούει όσα προκλητικά αναφέρει ο Ερντογάν.

«Εκτός αν θέλει να μιμηθεί τον Καραμανλή, όπου λίγο μετά εισβολή είχε πει ότι η Κύπρος κείται μακράν», συμπλήρωσε.