Άμεση απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, και στα όσα ανέφερε σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως «το 2023 έχουμε 135 νεκρούς και 229 σοβαρά τραυματισμένους» και πως «αυτό είναι αποτελέσματα της πολιτικής σας, φωνάζουν και οι γιατροί εργασίας, φωνάζουν και οι επιθεωρητές». 

«Ο κύριος Ηλιόπουλος από χθες το βράδυ μας λέει τα ίδια και τα ίδια, αλλά όταν δώσαμε συγκεκριμένα στοιχεία για την επιθεώρηση εργασίας δεν ήταν στην αίθουσα», απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Σπανάκης, και συνέχισε: «Για τους ελέγχους που διενεργήθηκαν έχουμε αύξηση στους ελέγχους που ξεπερνούν το 20% και όσον αφορά τα πρόστιμα το 38%».

«Δεν δικαιούστε να μιλάτε, κ. Ηλιόπουλε, δεν ξέρω με ποιους συνδικαλιστές μιλάτε και από ποιους κατευθύνεστε, αλλά ένα πράγμα έχω να πω. Είναι άδικο για εκατοντάδες εργαζόμενους να μηδενίζετε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου του έργο τους. Άλλο να πούμε ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να βελτιωθούν οι εργασίες και άλλο να μηδενίζετε. Αυτήν τη λογική σας την πληρώσατε και στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Να διαβάσετε τα πρακτικά να δείτε ό,τι καταθέσαμε χθες για την επιθεώρηση εργασίας», είπε σε υψηλούς τόνους.