Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για το ατόπημά του να αποκαλέσει τα Κατεχόμενα στην Κύπρο «κρατίδιο δικό τους» εξεπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για άγνοια, καλώντας τον συνυποψήφιό της για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του  ούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος ειναι «κρατίδιο τους» (δηλ. των Τούρκων).
Πρόκειται για ενα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ενα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτει σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φανταζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας.