Μαίνεται ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την Έφη Αχτσιόγλου σε νέες δηλώσεις της να ανεβάζει την ένταση κάνοντας ευθεία επίθεση κατά του συνυποψήφιού της, Στέφανου Κασσελάκη.

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες του β' γύρου για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 συνεχίζοντας την τακτική της ευθείας επίθεσης κατά Κασσελάκη, κατήγγειλε πως «ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε κατά  του Τσίπρα». Όπως σημείωσε, ο κ. Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της και μάλιστα πρόσθεσε πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή». Πρόσθεσε δε πως ο συνυποψήφιός της, «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η Έφη Αχτσιόγλου πέταξε το μπαλάκι της ενότητας του κόμματος, την επόμενη ημέρα «στην άλλη πλευρά». «Μπορεί να υπάρξει ενωτική πορεία την επόμενη μέρα, αρκεί να συζητάμε πολιτικά. Αυτό λέω από την πρώτη μέρα» για να προσθέσει: «H ενότητα είναι ο ελάχιστος κοινός παρανομαστής. Το βάρος πέφτει στην απέναντι πλευρά και σε ανθρώπους όπως ο Παύλος Πολάκης. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που στοχοποιεί το τελευταίο διάστημα στελέχη. Λίγο πριν τις εκλογές συζητούσαμε το ενδεχόμενο διαγραφής του».

Η κα Αχτσιόγλου αναγνώρισε μεν ότι είναι «αναμφίβολο το επικοινωνιακό χάρισμα Κασσελάκη» ωστόσο πρόσθεσε ότι «την Κυριακή πηγαίνουμε να επιλέξουμε μελλοντικό πρωθυπουργό». Μάλιστα επεσήμανε πως κατεβαίνει ως υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «να είμαι η πρώτη πρωθυπουργός της χώρας» και υποστήριξε ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αξιοποιηθεί την επόμενη μέρα όμως τον κάλεσε να καταδικάσει τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του.

Αναφερόμενη στη σχέση της με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής ανέφερε ότι της εμπιστεύτηκε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο των εργασιακών και ήταν στο πλευρό του κατά την διάρκεια όλης της προεκλογικής εκστρατείας των πρόσφατων εθνικών εκλογών.

Αχτσιόγλου: Ποια είναι η θέση Κασσελάκη για τα ελληνοτουρκικά;

Εξάλλου, σε βίντεο που ανήρτησε η Έφη Αχτσιόγλου στην πλατφόρμα X άφησε νέες αιχμές κατά του συνυποψηφίου της, απευθύνοντας ένα ερώτημα σε σχέση με τις θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό - με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

 Τον κάλεσε δε να πει ποια είναι η «θέση του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας» και να απαντήσει αν «εξακολουθεί να πιστεύει στη θέσπιση επαγγελματικού στρατού».