Επίθεση στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο υπουργός Εργασίας, Α. Γεωργιάδης, και στα όσα ανέφερε ο Σ. Φάμελλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τη διαχείριση των πλημμυρών και την πολιτική προστασία που ήταν απούσα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση δεν το έχει. Υπάρχει προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη». 

«Ήσασταν κυβέρνηση όταν έγινε η Μάνδρα. Πνίγηκαν 24 άνθρωποι για μια βροχόπτωση 3 ωρών. Και συγκρίνετε το φαινόμενο με τον Ντανιέλ που σύμφωνα με όλους επιστήμονες είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Ο κ. Κολυδάς είπε ότι ο Ντάνιελ άλλαξε τον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου», είπε ο Α. Γεωργιάδης.

«Συγκρίνετε ένα φαινόμενο για το οποίο όλοι οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κανένα αντιπλημμυρικό δεν θα το σταματούσε και το συγκρίνεται με μια απλή βροχή στη Μάνδρα;

Και ο λαϊκισμός έχει όρια. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό που έγινε ήταν μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία. Παίζετε με τον πόνο των ανθρώπων. Για να καταλάβετε την έννοια λαϊκισμού», συνέχισε ο υπουργός Εργασίας.

Νωρίτερα ο Σ. Φάμελλος είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση δεν έκανε «καμιά αυτοκριτική, καμιά συγγνώμη. Η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της την πρόβλεψη για ακραία φαινόμενα, αλλά αμφισβήτησε, σε πρώτη φάση, τους επιστήμονες».