Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» και τόνισε πως προτεραιότητά του για την επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι «η καθημερινότητα των πολιτών και το κυριότερο μέλημά μου η ασφάλειά τους».

Oι τρεις βασικοί άξονες

«Μιλάμε για τρεις βασικούς άξονες: Ασφάλεια απέναντι σε κάθε υγειονομικό κίνδυνο, όπως τα σκουπίδια. Ασφάλεια απέναντι σε κάθε φυσικό κίνδυνο, απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Ασφάλεια απέναντι στη μεσαία εγκληματικότητα που βλέπουμε στις γειτονιές. Και γι' αυτό χρειάζεται επικαιροποίηση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όλων των σχεδίων, διότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει».

Σχετικά με τη σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους και Αυτοδιοίκησης σε πολλά ζητήματα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε: «Έχω αντιμετωπίσει τα προβλήματα και ως αυτοδιοικητικός και ως κρατικός λειτουργός, ως μέλος της κυβέρνησης. Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να σταματήσουν οι επικαλύψεις και να ξεφύγουμε από τη λογική ότι η αρμοδιότητα "δεν είναι δική μου, είναι κάποιου άλλου". Οτιδήποτε αφορά στην ασφάλεια των πολιτών θα είναι αρμοδιότητά μου, θα είναι ευθύνη μου. Και αυτό το λέω με παρρησία και με όλο το ψυχικό μου σθένος ως ένας άνθρωπος που αντιμετώπισε όποια κρίση υπήρχε τα τελευταία χρόνια στη χώρα».

Αναφερόμενος στην ασφάλεια απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε: «Ο νόμος 4662 του 2020 προβλέπει 13 περιφερειακά επιχειρησιακά κέντρα στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Έχουν προχωρήσει όλες οι μελέτες βιωσιμότητας και χρειάζεται να πάμε ακόμα πιο γρήγορα. Χρειάζεται ταυτόχρονα να μπει και μια τάξη στο ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων. Δεν μπορεί για παράδειγμα στην Αττική άλλα από τα ρέματα να είναι στην ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών, άλλα στην ευθύνη των Δήμων και άλλα της Περιφέρειας. Θα προχωρήσουμε στην προώθηση αναγκαίων έργων και θα εκμεταλλευτούμε χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία δεν έχουμε εκμεταλλευτεί μέχρι τώρα, με προγράμματα και άξονες που αφορούν ζητήματα περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικής οχύρωσης των πόλεων».

Για το διαχρονικό πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής που συνδέεται με την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε: «Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα μητροπολιτικά, με βάση νέες τεχνολογίες, δίνοντας τεράστια έμφαση στην κυκλική οικονομία και, το βασικότερο, στην ανακύκλωση. Θα κινηθούμε με νέες λογικές διαχείρισης και με νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα είναι ξεκάθαρο. Μέσα στην πρώτη τριετία θα έχουν δρομολογηθεί όλα όσα πρέπει να κάνουμε».

Αναδημοσίευση από τον Real FM