«Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η υπεύθυνη, η αξιόπιστη αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στο Ζάππειο.

Ο κ. Ανδρουλάκης, όπως είπε, επέλεξε να δώσει σήμερα αυτή την συνέντευξη Τύπου και όχι κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, γιατί η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη έγινε το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε η Έκθεση, μη δίνοντας έτσι στα κόμματα της αντιπολίτευσης το δικαίωμα να «απαντήσουν» σε όσα πει.

«Αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι ένα συνεχές αποτυχιών του επονομαζόμενου Επιτελικού Κράτους», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκινώντας την ομιλία του, για να συμπληρώσει πως: «Αυτό αποδεικνύεται ένα περίβλημα ενός κέντρου εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου γίνεται έλεγχος όλων των δομών του κράτους με αναξιοκρατικό και πελατειακό τρόπο. Κάτι που δεν βοηθά τη χώρα να μπει σε έναν σωστό ευρωπαϊκό δρόμο».

«Τους τελευταίους μήνες είχαμε τα Τέμπη, φωτιές, εκρήξεις στην Αγχίαλο, την καταστροφή στη Δαδιά και την Θεσσαλία, μια καταστροφή που είναι τομή στην ιστορία της χώρας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και έκανε λόγο και για θέματα «καθημερινής ασφάλειας», καθώς όπως σημείωσε: «Αν υπήρχε ένα κράτος που παρήγαγε ασφάλεια και προστάτευε τον πολίτη δεν θα είχαμε τη δολοφονία έξω από Ν. Φιλαδέλφεια όπου νεοναζί από την Κροατία έφτασαν στο γήπεδο ανενόχλητοι. Αν είχαμε κράτος ίσως σήμερα να ζούσε και ο Αντώνης Καριώτης».

an

«Και βέβαια αυτά που βλέπουμε να γίνονται στη Θεσσαλία τις τελευταίες ημέρες. Με εντολή Μητσοτάκη έγινε το κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα και δεν έχουν καταφέρει 11 μέρες μετά να καθαρίσουν τον τόπο από τα νεκρά ζώα. Η απάντησή τους είναι ότι περιμένουν να φύγουν τα νερά. Δεν καταλαβαίνουν ότι οδηγούν την χώρα σε μια υγειονομική βόμβα;», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel και αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ακρίβεια και τους ελέγχους της αγοράς.

«Παντελής απουσία του κράτους από την ακρίβεια. Αυξήσεις τιμών παντού. Χωρίς έλεγχο της αγοράς για να συγκρατηθούν οι τιμές και να μειωθούν» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το μεγάλο επίδικο είναι ποιος μπορεί να φτιάξει το κράτος ως ένα ευέλικτο μηχανισμό. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η υπεύθυνη, η αξιόπιστη αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Όπως τόνισε: «Το πρώτο βήμα έγινε με την αύξηση των ποσοστών μας στις προηγούμενες εκλογές. Ένας ακόμα σταθμός θα είναι οι εκλογές του επόμενου μήνα, στη συνέχεια οι Ευρωεκλογές και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για να μειωθούν οι ανισότητες, να έρθει η βιώσιμη ανάπτυξη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευκαιρίες για όλους και κυρίως στους νέους».

«Έχουμε χρέος να κάνουμε πολλά και να είστε σίγουροι ότι θα τα κάνουμε. Δεν θα απογοητεύσουμε κανέναν που μας εμπιστεύτηκε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.