Είναι «άριστος» και αριστερός. Πολύ καλά μορφωμένος, αυτοδημιούργητος  και θέλει να «νικήσει τον Μητσοτάκη» όπως λέει ο ίδιος. Είναι φωτοβολίδα ή ο νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τον νέο Τσίπρα, και φαίνεται ότι τον βρήκε στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, τουλάχιστον σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών. Τι κοινό όμως μπορεί να έχει ένας αριστερός που έδωσε τις μάχες τους στους δρόμους, με έναν πρώην τραπεζίτη και επιχειρηματία της ναυτιλίας;

 «Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι»

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την ημέρα που συστήθηκε στους Έλληνες ψηφοφόρους.

Ένας 35χρονος επιχειρηματίας που δε ζούσε καν στη χώρα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο έφερε τα πάνω – κάτω στην πολιτική σκηνή και έπεισε 67.000 ανθρώπους να τον ψηφίσουν για αρχηγό ενός κόμματος του οποίου δεν ήταν καν μέλος μέχρι την περασμένη Κυριακή.

Υπόσχεται ολική επαναφορά, δε διστάζει να μιλήσει μέχρι και για αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές αρκεί να εφαρμοστεί πιστά το μοντέλο Τσίπρα.

 «Υπάρχει μόνο ο δρόμος της νίκης. Της αυτοδύναμης νίκης. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο μιλώντας για κυβέρνηση Αριστεράς όταν όλοι γελάγανε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά για «Νέα Φορά Αριστερά» την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει εναγωνίως έναν νέο «Τσίπρα» στο τιμόνι.

 «Η πρώτη φορά Αριστερά έκανε το πρώτο βήμα. Η νέα φορά Αριστερά είναι στις δικές μας πλάτες».

Οι ομοιότητες και οι διαφορές

Ο 30αρης υποψήφιος για τον οποίο μιλούσε το 2006 ο Αλέκος Αλαβάνος, δεν ήταν άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόλις στα 33 του εκλέχθηκε πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Και μπορεί ο 35χρονος Στέφανος Κασσελάκης να ξεκινά περίπου την ίδια ηλικία με τον Αλέξη Τσίπρα, οι αφετηρίες τους όμως είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, με τον μεν Αλέξη να μεγαλώνει μέσα στην Αριστερά με αγώνες, πορείες και καταλήψεις και τον Στέφανο από την άλλη χωρίς κομματικό ή συνδικαλιστικό παρελθόν να αριστεύει, να κερδίζει υποτροφίες και να εργάζεται αρχικά ως τραπεζίτης και ως επιχειρηματίας στη ναυτιλία.

Και οι δύο διαθέτουν επικοινωνιακή άνεση, καλό παρουσιαστικό και απήχηση στη νεολαία. Δε δίστασαν να πουν από την πρώτη κιόλας στιγμή πως στόχος τους είναι ο πρωθυπουργικός θώκος.

Μοτοσυκλέτες και γραβάτες

«Φόρεσα την γραβάτα αλλά τη μάχη την έδινα πάντα με την στολή εργασίας χωρίς την γραβάτα».

Κι ενώ αυτή η ατάκα έμεινε στην ιστορία, ο 35χρονος υποψήφιος υπόσχεται πως θα φορέσει γραβάτα αν γίνει πρωθυπουργός.

 «Από την πλευρά μου, ναι, θα δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα».

Οι ενδυματολογικές τους επιλογές βέβαια ταυτίστηκαν το πρωί της Κυριακής. Μαύρο πόλο μπλουζάκι για τον Κασσελάκη, μαύρο πόλο και για τον Τσίπρα.

Σατανική σύμπτωση και το γεγονός πως ο 35χρονος υποψήφιος έφτασε στο εκλογικό τμήμα Περιστερίου πάνω σε μηχανή, θυμίζοντας παλιές εποχές Τσίπρα.

Ο δημόσιος λόγος περιστρέφεται γύρω από τον σύντροφο του, Τάιλερ, ο οποίος βρίσκεται διακριτικά στο πλευρό του, όπως την ίδια στήριξη απολάμβανε και ο Αλέξης Τσίπρας από τη σύντροφό του, Μπέτι Μπαζιάνα.

Σύμμαχοί του οι «προεδρικοί»

Μεγαλύτερο ατού του πάντως σε αυτήν την κούρσα διαδοχής είναι η στήριξη των λεγόμενων «προεδρικών». Οι άνθρωποι που παρέμειναν πιστοί μέχρι τέλους στον Αλέξη Τσίπρα όπως οι:

– Ευάγγελος Αποστολάκης,

– Νίκος Παππάς,

– Παύλος Πολάκης, στηρίζουν πλέον ανοιχτά τον 35χρονο υποψήφιο, με τον ίδιο μάλιστα να ανταποδίδει.

Όπως ο Αλέξης Τσίπρας πίσω στο μακρινό 2008, έτσι και ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά για την ανανέωση που μπορεί να φέρει η εκλογή του σε ένα κόμμα που έχει δεχτεί απανωτές εκλογικές ήττες.