Το παρελθόν του θριαμβευτή των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον την πρώτη Κυριακή, Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται ότι συνάδει, τουλάχιστον στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, με το γκελ που έκανε στους 66.156 ψηφοφόρους που τον προτίμησαν. 

Μάρτυς, για του λόγου το ασφαλές, είναι ο συντάκτης Ανδρέας Καραγιάννης, κατά έναν χρόνο μικρότερος του επίδοξου αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με όσα παραδέχθηκε ο ίδιος στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα», οι δυο τους πήγαιναν στο Κολλέγιο Αθηνών.

«Όταν εγώ ήμουν πρώτη γυμνασίου, εκείνος ήταν δευτέρα γυμνασίου. Μιλάμε για ένα πάρα πολύ καλό παιδί, ένα σπάνιο πλάσμα», ανέφερε, αρχικά, ο Ανδρέας Καραγιάννης, με την Κατερίνα Καινούργιου να αναφέρει πως θα ρωτήσει για περισσότερες πληροφορίες τον πρώην σύντροφό της Φίλιππο Τσαγκρίδη.

Μάλιστα, ο Ανδρέας Καραγιάννης παρουσίασε φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από την εποχή που φοιτούσε στο Κολλέγιο Αθηνών, από την ετήσια επετηρίδα τους. «Ήταν ένα σπάνιο παιδί, το οποίο ερχόταν με μια μεγάλη τσάντα γεμάτη βιβλία. Μελετηρός και πολύ ευγενικός. Το λέω αυτό γιατί όταν ήμασταν μικρότεροι, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο μόνος μεγαλύτερος που μας μιλούσε, μας προστάτευε και δεν μας τραμπούκιζε ούτε μας έκανε bullying».

«Ένας ποιοτικός άνθρωπος, πάντα αφοσιωμένος στο διάβασμα. Είχε βιώσει και ο ίδιος το bullying», αποκάλυψε ο Ανδρέας Καραγιάννης. «Ήταν ένας άνθρωπος που είχε αφοσιωθεί στο διάβασμα και αυτό δεν άρεσε σε κάποιους. Τον κορόιδευαν για τη μεγάλη του τσάντα, ο Στέφανος, όμως, ποτέ δεν έκανε bullying σε κανέναν».

Στη συνέχεια, ο κ. Καραγιάννης αποκάλυψε την προφητική ατάκα ενός δασκάλου του. «Μου είχε πει "να βλέπεις ανθρώπους σαν τον Στέφανο, γιατί μπορεί στο μέλλον, τα σημερινά ‘’φυτά’’ να είναι οι ηγέτες του μέλλοντος”», κατέληξε ο ίδιος και ανέφερε πως έχουν να επικοινωνήσουν από τότε.