Ο διευθυντής ερευνών της GPO, κος Αντώνης Παπαργύρης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συμμαχία Κασσελάκη-Πολάκη και σημείωσε πως θεωρεί ότι «όλα αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή είναι στα πλαίσια της πολιτικής τακτικής και των ελιγμών έως ότου κερδηθεί η ηγεσία. Από εκεί και πέρα θα δούμε ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο και ποιες είναι οι πολιτικές που πρεσβεύει ο κ. Κασσελάκης».

Αναλυτική η συνέντευξη του Α. Παπαργύρη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Α.ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ: Ήταν μια ανάσα χθες αυτό το οποίο συνέβη στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μετά από ένα τρίμηνο βαθιάς εσωστρέφειας και ηττοπάθειας που είχε αναπτυχθεί στο στρατόπεδό τους χθες η μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και έχει σφυγμό και επί της ουσίας νομιμοποιεί και τη διαδικασία και το νέο ή νέα αρχηγό.

Α.ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ: Θεωρώ ότι από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετασχηματιστεί, είναι ένα άλλο κόμμα, δεν είναι το κόμμα το οποίο γνωρίσαμε πριν από 10 χρόνια, μπαίνει σε μια νέα φάση ανεξαρτήτως του ποιος είναι αρχηγός. Θεωρώ ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις αλλά σε βάθος χρόνου όχι άμεσα, δεν θεωρώ ότι θα υπάρξουν διασπάσεις μαζικές ή μεγάλες αλλά θεωρώ ότι θα υπάρξουν κάποιες αναταραχές τις οποίες θα τις δούμε να εκδηλώνονται σε ένα βάθος χρόνου. Το αποτέλεσμα δεν νομίζω ότι έχει προεξοφληθεί. Ο κ. Τσακαλώτος έχει δείξει ήδη την προτίμησή του και την κατεύθυνσή την οποία θα ακολουθήσει στο δεύτερο γύρο, ρυθμιστής στην όλη διαδικασία καθίσταται ο κ.Παππάς.

Αναφορικά με την συμμαχία Κασσελάκη -Πολάκη

Α.ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ: Θεωρώ ότι όλα αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή είναι στα πλαίσια της πολιτικής τακτικής και των ελιγμών έως ότου κερδηθεί η ηγεσία. Από εκεί και πέρα θα δούμε ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο και ποιες είναι οι πολιτικές που πρεσβεύει ο κ. Κασσελάκης.

Ερωτηθείς αν θα έχει επιπτώσεις στο ΠΑΣΟΚ η ενδεχόμενη εκλογή Κασσελάκη

Α.ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το κενό το οποίο δημιουργήθηκε τους τρεις τελευταίους μήνες με το ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επανεκκινήσει. Νομίζω ότι ναι, θα υπάρξουν επιδράσεις και στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ το οποίο πρέπει να προσδιορίσει το ρόλο του.