Η συμμετοχή είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού όλες οι πλευρές υποστηρίζουν ότι όσο ανοίγει η βάση των ψηφοφόρων τόσο καλύτερα είναι για αυτούς.

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους

Οι δύο μονομάχοι, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης -σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις- απηύθυναν χθες κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας τους την ψήφο τους. «Στις 17 Σεπτεμβρίου παίρνουμε την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα χέρια μας. Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον μας», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης με νέο βίντεό του στα social media σημειώνει πως «είναι η ώρα να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα» και «ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε είναι μέσα από την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία». Απαντώντας μάλιστα εκ νέου στα σενάρια περί διάσπασης, τονίζει ότι «δεν θέλω να αρχίσω καινούργιο κόμμα. Θα αρχίσω καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Πολλοί υποστηρίζουν ωστόσο ότι η μεγάλη συμμετοχή με νέους ψηφοφόρους θα ευνοήσει κυρίως τον Στέφανο Κασσελάκη, δεδομένου ότι έχει δουλέψει πολύ με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Αν οι ακόλουθοί του σε αυτά αφήσουν για λίγες ώρες το Facebook και το TikTok για να πάνε στις κάλπες, αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Ντέρμπι

Εν τω μεταξύ η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς γίνεται μέσα σε ένα πολύ τεταμένο κλίμα. Η δημοσκόπηση που παρουσίασε η Metron Analysis για το Mega έδειξε ότι πλέον μιλάμε για το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και στον Στέφανο Κασσελάκη.
 

Τα επιτελεία των δύο υποψήφιων προέδρων -της Έφης Αχτσιόγλου συνεπικουρούμενο και από τους συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου- ανταλλάσσουν καρφιά μέσω δηλώσεων και συνεντεύξεων. Μόνο ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται ενωτικός και κρατά ισορροπίες, καλώντας όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι. Προφανώς η πόλωση αυτή είναι σε έναν βαθμό και τεχνητή, καθώς όλα τα «στρατόπεδα» επιχειρούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους. Στελέχη ωστόσο που προέρχονται από τον βαθύ πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν τον φόβο τους ότι αν το κόμμα περάσει στα χέρια του Στέφανου Κασσελάκη, τότε θα μιλάμε για έναν άλλο πολιτικό και κομματικό φορέα.

Νέο κόμμα

Ο ίδιος πάντως διαψεύδει αυτά τα σενάρια, σημειώνοντας ότι «δεν θα αρχίσω καινούργιο κόμμα, θα αρχίσω καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ». Αίσθηση επίσης προκάλεσε η φράση «σπάσε τους μηχανισμούς που κρατάνε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα πίσω», που απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας δίπλα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Πέτρο Παππά, τους πρώην βουλευτές Δώρα Αυγέρη, Δημήτρη Μάρδα και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Μυλόπουλο.

Οι επιθέσεις πάντως εναντίον του συνεχίζονται. «Προβληματική» χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Κασσελάκη ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 FM, λέγοντας ότι δεν έχει βαθύτερη κατανόηση της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής κατάστασης.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή