«Καταφέραμε να ξανανοίξουμε το κεφάλαιο αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που έληξε για τις άλλες χώρες στις 31 Αυγούστου και μέσω της ελαστικότητας μπορούμε να διαθέσουμε άλλα 500 εκατ. ευρώ, ακριβώς για έργα στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλου Γερουλάνου, ο κ. Παπαθανάσης, ανέφερε ότι όταν καταγραφούν οι ζημιές στη Θεσσαλία, θα διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους, μέχρι 400 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, ενώ θα προστεθούν επιπλέον πόροι και από το Πρόγραμμα Αγροτικής Στήριξης. «Είναι κάποιοι πόροι που δεν τους έχουμε προσθέσει στην συνολική ενίσχυση των 2,25 δις», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σχέδιο για ουσιαστικές επενδύσεις σε τομείς της Οικονομίας ώστε να προχωρήσουν μπροστά και όχι να πάμε πάλι μόνο σε pass για την προσωρινή ανακούφιση των πληγέντων».