Δηλώνει τελειοµανής, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εχει συναίσθηση της ευθύνης και απαιτεί, πρώτα από τον εαυτό της, να είναι όλα σωστά.

Ετσι περιγράφει τον εαυτό της η Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Υποδοµών και Μεταφορών, η οποία αναφέρει ότι δεν της αρέσουν οι διακοπές, όµως µεγαλώνοντας διαπιστώνει ότι η ξεκούραση είναι µέρος της εργασίας.

Παράλληλα, επισηµαίνει ότι, στη δύσκολη καθηµερινότητα που έχει, δεν ξεχνά ποτέ τους φίλους της, τους οποίους αγαπά να καλεί στο σπίτι και να τους µαγειρεύει - άλλωστε, αγαπά πολύ την µαγειρική.

«Ως άνθρωπος θα έλεγα ότι χαίροµαι εύκολα και λυπάµαι εύκολα, γι’ αυτό και είµαι εκφραστική, χωρίς να κρύβονται τα συναισθήµατά µου. ∆εν µου αρέσει η µοναξιά, ούτε η απραξία. Θέλω να µε απασχολεί συνεχώς κάτι, µε συγκεκριµένους στόχους, ώστε να νιώθω δηµιουργική και επί της ουσίας να είµαι αποτελεσµατική και χρήσιµη», εκµυστηρεύεται η βουλευτής Αχαΐας στο «S».

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά αµέσως η οικογένειά της µετακόµισε στην Πάτρα. Εκεί µεγάλωσε, πήγε σχολείο και αργότερα πανεπιστήµιο και δεν έφυγε από την Πάτρα ούτε µία ηµέρα πριν εκλεγεί βουλευτής το 2019. Η Χριστίνα Αλεξοπούλου δεν ήταν το κλασικό παιδί που έπαιζε µε τα παιχνίδια της. «Αντί να παίζω µε κούκλες, προτιµούσα να βρίσκοµαι κοντά στους γονείς µου και να κάθοµαι στο γραφειάκι µου ακούγοντας παιδικά παραµύθια και ταυτόχρονα να ζωγραφίζω. Αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική ανάµνηση που διατηρώ στο µυαλό µου», λέει περιγράφοντας τις εικόνες που της έχουν µείνει χαραγµένες από τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε στο Τµήµα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστηµίου Πατρών, ενώ από τα φοιτητικά της κιόλας χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται, αρχικά στο εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Οταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, δραστηριοποιήθηκε επαγγελµατικά και επιχειρηµατικά στην ευρύτερη περιοχή της ∆υτικής Ελλάδας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, υλοποιώντας πληθώρα έργων τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εµβέλειας, για πάνω από 20 χρόνια. Από πολύ µικρή η υφυπουργός Υποδοµών και Μεταφορών έδειχνε µεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτική. Ενηµερωνόταν για τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο (την Πάτρα) όσο και για την κεντρική πολιτική σκηνή.

«Από τα φοιτητικά µου χρόνια εντάχθηκα στη ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ και την ΟΝΝΕ∆. Ασχολήθηκα, επίσης, µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και µε τον κλάδο των πολιτικών µηχανικών στο Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδας. Παράλληλα, όµως, εργαζόµουν σκληρά. Οφείλω να οµολογήσω ότι η, ας πούµε, επίσηµη συµµετοχή στην πολιτική δεν ήταν στον προγραµµατισµό µου. Απλώς προέκυψε. Αυτή η συνταύτιση µε όσα έλεγε στις δηµόσιες τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, µε ενέπνευσε να αποδεχτώ την πρόταση που µου έγινε να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση της βουλευτού Αχαΐας, για πρώτη φορά το 2019», εξηγεί η Χριστίνα Αλεξοπούλου για την ενασχόλησή της µε την πολιτική.

Στην καθηµερινότητά της δεν έχει ποτέ ελεύθερο χρόνο, ωστόσο πάντα προσπαθεί να προγραµµατίζει τις δραστηριότητές της, ώστε να προσφέρει ποιοτικό χρόνο στην οικογένειά της, η οποία πάντοτε τη στηρίζει. «Η κόρη µου είναι πλέον έξι χρόνων και αντιλαµβάνεται λίγο περισσότερο τον χρόνο που απαιτεί η πολιτική, αλλά, όπως κάθε παιδί, παραπονιέται όταν η µαµά της λείπει, ενώ χαίρεται πολύ όταν είµαστε µαζί. Βεβαίως, δεν αποτελώ εξαίρεση. Αυτό συµβαίνει µε κάθε παιδί και µε κάθε εργαζόµενη µητέρα, η οποία πρέπει να διαχειριστεί τις επαγγελµατικές και τις οικογενειακές υποχρεώσεις της», λέει η Χρ. Αλεξοπούλου.

Μέσα στη δύσκολη καθηµερινότητα που έχει, δεν ξεχνά ποτέ τους φίλους της, τους οποίους αγαπά να καλεί στο σπίτι και να τους µαγειρεύει - άλλωστε, αγαπά πολύ την µαγειρική. Αν κάτι επηρεάζει την καθηµερινότητά της περισσότερο από όσο πρέπει είναι το γεγονός πως πολλές φορές αγχώνεται περισσότερο από όσο πρέπει. Η Χριστίνα Αλεξοπούλου πιστεύει στη δύναµη της σκληρής δουλειάς, «διότι και λάθη να γίνονται, βρίσκεται ο τρόπος να διορθώνονται».

Κι αν κάτι δεν της αρέσει, αυτό είναι οι διακοπές. Oπως µας λέει, όµως, µεγαλώνοντας διαπιστώνει ότι η ξεκούραση είναι µέρος της εργασίας.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 9/9