Η κακοκαιρία «Daniel» που πλήττει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αλλάζει τα δεδομένα και στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων εξετάζοντας το ενδεχόμενο αναβολής, με τον εκπρόσωπο της κυρίας Αχτσιόγλου να τάσσεται υπέρ αυτής.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται από στιγμή σε στιγμή από το Οργανωτικό Γραφείο που συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου.

Η ενδεχόμενη αναβολή αποτελεί ζήτημα πολιτικής ουσίας, καθώς οι υπέρμαχοί της αναφέρουν ότι το κόμμα δεν μπορεί να αποτελέσει παραφωνία στο γενικότερο κλίμα. Ωστόσο, είναι και πρακτικό θέμα, διότι στις κατεστραμμένες περιοχές οι πολίτες είναι αδύνατο να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Νωρίτερα τόσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο Στέφανος Τζουμάκας με δήλωσή τους είχαν ζητήσει αναβολή των εκλογών.

«Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, "νίπτει τας χείρας" της. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μην τυρβάζει περί άλλων. Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ν. Παππάς.

Αντίστοιχα ο Στέφανος Τζουμάκας αναφέρει σε δήλωσή του ότι «η χώρα διέρχεται δοκιμασία» και «μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονται».

Ο κ. Τζουμάκας δηλώνει την αλληλεγγύη του σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων, καθώς και τη θέλησή του να αγωνιστεί για την αποκατάσταση.

Σημειώνει ότι «υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες, παρόλο που αφορούν στη ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας».

«Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξή μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Πρώτα η ζωή», καταλήγει.