«Θλίψη και αποτροπιασμός για την απώλεια της ζωής του Αντώνη, που έγινε με αδιανόητο τρόπο, που κλονίζει, πιστεύω, και αξίες που έχουμε για την ανθρώπινη ζωή». Αυτό δήλωσε μιλώντας στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος στην εγκληματική πράξη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon στον Πειραιά.

Ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας για την εγκληματική πράξη στον Πειραιά δήλωσε πως: «Η ελληνική Δικαιοσύνη λειτούργησε ταχύτατα, έφερε πίσω το πλοίο, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις. Ξεκίνησε ήδη η διερεύνηση του σοβαρού περιστατικού».

«Διερευνώνται και οι ευθύνες κρατικών αρχών. Κάποιοι υπάλληλοι του λιμενικού δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Όταν ολοκληρωθούν τα πορίσματα, θα τα πληροφορηθούμε». O κ. Φλωρίδης ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί. Την κυβέρνηση την εκφράζει πάντα ο πρωθυπουργός και είναι διαφανής, διαυγής και απηχεί συναισθήματα λαού».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό κατά την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που ξεκίνησε την επεξεργασία του νομοσχεδίου για την Δικαστική Αστυνομία.