Την ανάγκη να μη γίνει κανονικότητα η αγριότητα και η βαρβαρότητα που εντοπίζεται σε πολλές εκφάνσεις της δημόσιας ζωής τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, σχολιάζοντας το τραγικό περιστατικό στο Λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90,1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά και τόνισε:

«Υπάρχει μια αγριότητα και μια βαρβαρότητα που σε πάρα πολλές εκφάνσεις της δημόσιας ζωής και της κοινωνίας τείνουν να γίνουν κανονικότητα και να δικαιολογούνται. Γιατί με έκπληξη παρακολούθησα χθες στα social media άνθρωποι που έχουν δημόσιο λόγο να προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να ψάχνουν μια εξήγηση αν αυτός ήταν ένας πιθανός λαθρεπιβάτης. Βλέπουμε ότι υπάρχει ένας κυνισμός και μια προσπάθεια εκλογίκευσης ακόμα και της πιο μεγάλης βαρβαρότητας.

Δεν θέλω να κάνω καμία πολιτική σύνδεση, αλλά όταν η ελληνική κοινωνία ξεπέρασε με ευκολία το ναυάγιο τη Πύλου με 650 ανθρώπους, χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα ένας κοινωνικός αντίκτυπος, δεν νομίζω ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είμαστε στην Ευρώπη, πρέπει να έχουμε μια συγκεκριμένη κουλτούρα, δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτή την κουλτούρα που βάζει την ανθρώπινη ζωή σε μια κινηματογραφική διάσταση. Δηλαδή αν υπάρχει βίντεο το καταναλώνουμε και υπήρχε πρόβλημα αν δεν υπάρχει βίντεο, είναι σαν να μην έχει γίνει».

Εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καραμέρος τόνισε: «Βλέπω πολύ θετικά και νομίζω ότι βοήθησε πολύ τη διαδικασία και είναι πάρα πολύ χρήσιμες για το κόμμα οι πέντε υποψηφιότητες. Για παράδειγμα η ομιλία του κ. Τζουμάκα το Σάββατο για το θέμα του περιβάλλοντος, για τη δασική πολιτική, για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στο πεδίο ήταν μια ομιλία εγχειρίδιο. Δηλαδή και ο Στ. Τζουμάκας που είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη εμπειρία, δεν είναι του νέου κύματος που περιέγραψε ο Α. Τσίπρας στο Ζάππειο, εισφέρει πολύ θετικά στην όλη διαδικασία. Και ο Στ. Κασσελάκης... είναι μια ωραία διαδικασία και καλούμε τον κόσμο την Κυριακή να έρθει να ψηφίσει».

 Κριτική Τζουμάκα σε Κασσελάκη

Για την κριτική του κ. Τζουμάκα στον κ. Κασσελάκη σημείωσε: «Είναι μια διαδικασία ανταγωνιστική, υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι, έχουν έναν συγκεκριμένο σκοπό. Πιστεύω ότι σε επίπεδο πολιτικού πολιτισμού δεν νομίζω ότι έχουν υπάρξει αιχμές πέραν της δεοντολογίας».

Επιθέσεις στην Αχτσιόγλου

Για τις επιθέσεις που έχει δεχτεί η κ. Αχτσιόγλου από φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα, ο κ. Καραμέρος σημείωσε: «Ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχει πατριαρχία, υπάρχει σεξισμός, υπάρχει ομοφοβία, πρόσφατο παράδειγμα οι ομοφοβικές επιθέσεις που δέχτηκε ο Στ. Κασσελάκης. Προφανώς η Ε. Αχτσιόγλου δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται τέτοιου είδους επιθέσεις, όπως και άλλες γυναίκες πολιτικοί στο παρελθόν και στη δική μας παράταξη και σε άλλες παρατάξεις. Παρ' όλα αυτά, επειδή παρουσιάζεται μια εικόνα εσωτερικής ανθρωποφαγίας, θέλω να σας πω ότι αυτές οι φωνές είναι πολύ μεμονωμένες. Θεωρώ το πιο σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία την επόμενη μέρα των εκλογών, είτε υπάρξει πρόεδρος από την Κυριακή αυτή είτε πρέπει να πάμε σε μια δεύτερη Κυριακή, την ενότητα. Ο χώρος είναι στα χαμηλά του, υπέστη μια πολύ μεγάλη ήττα, έκανε μια κακή αξιολόγηση του πεδίου, υπήρξε μια επικοινωνιακή κυριαρχία όμως δεδομένων των αδιεξόδων που οδηγείται η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται μια παράταξη με ένα ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό, με έναν νέο ή νέα επικεφαλής που να βάλει σωστά τα πράγματα στη θέση τους, που να έχει μια αξιόπιστη πρόταση και να μπορέσει να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση».

Υποψηφιότητα Κασσελάκη

Για την υποψηφιότητα Κασσελάκη ανέφερε: «Δεν είμαι επιφυλακτικός απέναντι στον Στ. Κασσελάκη. Μακάρι να είχαμε και άλλους Κασσελάκηδες και αν επικρατήσει, μπορεί να καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στην κυριαρχία Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι ποιο πρόσωπο θα επικρατήσει, το θέμα είναι τι θα κάνεις. Ποια πολιτική πλατφόρμα θα καθορίσεις και θα ακολουθήσεις, τι θα κάνεις με τη διαχείριση και τις επιλογές των προσώπων. Δηλαδή θέλω να πω ότι χρειάζονται αποφάσεις και σκληρές αποφάσεις εντός του κόμματος, περιμετρικά του κόμματος, μια πειθαρχία στο πώς θα βγαίνουμε προς τα έξω. Και στο παρελθόν είχαμε λαμπερά πρόσωπα στην παράταξή μας, να θυμίσω την περίπτωση του κ. Βαρουφάκη, τότε εγώ παρότι τον σέβομαι και τον τιμώ, είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, ήμουν επιφυλακτικός. Ίσως επειδή ξέρουμε ό,τι λάμπει πάντα δεν είναι χρυσός και αυτό  δεν αφορά τον Κασσελάκη, αφορά ενδεχομένως αυτούς που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη λάμψη, την αθωότητα, την ορμή ενός ανθρώπου για να γαντζωθούν και να επιβιώσουν ενώ έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν.

Το κρίσιμο είναι η ενότητα την επόμενη μέρα. Ήταν χρήσιμη η υποψηφιότητα Κασσελάκη γιατί αύξησε πολύ το ενδιαφέρον και θα πω στον κόσμο να πάει να ψηφίσει την Κυριακή, γιατί δεν είναι υπόθεση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπόθεση της Ελλάδας, υπόθεση ισορροπίας του πολιτικού συστήματος».