«Εξισώνει τους θύτες με το θύμα», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και τη δήλωσή του μετά τον θάνατο του 36χρονου που επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ότι με δήλωσή του για το τραγικό συμβάν στο Blue Horizon εξισώνει τους θύτες με το θύμα.

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τον υπουργό του, αναφέροντας στην ανακοίνωση:

 «Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση. "Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν γι' αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία", είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας.

Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη».

Blue Horizon: Οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη

Τη θλίψη του για την εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονου στο Blue Horizon εξέφρασε πριν από λίγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δηλώνοντας σοκαρισμένος από το εν λόγω περιστατικό.

 «Νιώθω φρίκη γι’ αυτό που συνέβη και σε καμία περίπτωση αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τις αρχές της ναυτικής παράδοσης, το ναυτικό δίκαιο και τους άγραφους κανόνες στη θάλασσα. Πρόκειται για κάτι απαράδεκτο και φρικαλέο γεγονός», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης στον Real fm και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Νωρίτερα στο OPEN ο υπουργός έκανε την εξής δήλωση:

 «Εγώ θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτοί που θρηνούν γι' αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».


Λίγο αργότερα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών αιτιολόγησε αυτή τη φράση, εξηγώντας ότι αναφερόταν στο σύνολο των ναυτικών και ότι οι ίδιοι οι ναυτικοί δεν πηγαίνουν το πρωί στη δουλειά τους με σκοπό να προκαλέσουν κακό στους πολίτες.