Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να λένε επίσημα ότι δεν ασχολούνται με τις εκλογές για την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο συζητήσεις στις κλειστές συσκέψεις που γίνονται στην Χαριλάου Τρικούπη ανοίγουν συχνά με τα στελέχη του κόμματος να διχάζονται για την περίπτωση Κασσελάκη.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι σε περίπτωση που κάνει την απόλυτη ανατροπή και κερδίσει την κούρσα, τότε με μαθηματική ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε διάσπαση, εξέλιξη που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την ανατροπή των συσχετισμών στην κεντροαριστερά.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν το αντίθετο, συγκεκριμένα στελέχη που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς υποστηρίζουν, ότι σε περίπτωση επικράτησης Κασσελάκη, θα ανακατευτεί απρόσμενα η πολιτική τράπουλα. Μάλιστα τα ίδια στελέχη θεωρούν πιθανό, ευρύτερες δυνάμεις που μέχρι σήμερα δεν βρίσκονταν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, να συστρατευτούν με την νέα του ηγεσία. Εξέλιξη που θα έδινε χαμένο έδαφος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με συνέπεια να ανακοπεί η άνοδος της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλοι συμφωνούν ότι φαβορί σε αυτές τις εκλογές είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Μέχρι τις εκλογές της Κυριακής πάντως, κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό σχόλιο δημοσίως για οποιονδήποτε υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα κάνουμε ότι έκαναν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις δικές μας εκλογές, που έπαιρναν θέση υπέρ ή κατά του εκάστοτε υποψήφιου», λένε με νόημα ηγετικά στελέχη του κόμματος.