Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Ρόδο και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σήμερα το απόγευμα τόνισε: «Θα δουλέψουμε έτσι ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ζημιά στο φυσικό περιβάλλον του νησιού».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που έγινε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και στις συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του απένειμε τα εύσημα στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, τις τοπικές Αρχές, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα, για τη μεγάλη συμβολή τους στην κατάσβεση της φωτιάς και κυρίως στην απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών από τις πληγείσες περιοχές.

«Στόχος μας είναι επίσης να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στο νησί και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται μεγάλη τουριστική καμπάνια», τόνισε και επισήμανε ότι η επόμενη χρονιά θα μας βρει ακόμα πιο έτοιμους στο σύνολο της χώρας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Δείτε φωτογραφίες: 


Mitsotakis_Rodos1
Mitsotakis_Rodos2
Mitsotakis_Rodos3
Mitsotakis_Rodos4
Mitsotakis_Rodos5
Mitsotakis_Rodos6
Mitsotakis_Rodos7
Mitsotakis_Rodos8


Νωρίτερα, στο πλαίσιο της σύσκεψης, έγινε ενημέρωση για τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, από την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη, από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης κ. Τριαντόπουλο και από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, καθώς και από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δείτε βίντεο: