Την ώρα που όλοι οι υποψήφιοι επιχειρούν να κατεβάσουν τους τόνους απέναντι στον πέμπτο υποψήφιο για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο ίδιος μέσα από ένα καινούργιο βίντεο απαντά «αδιαμεσολάβητα» όπως λέει, στις επικρίσεις που δέχεται από τα ΜΜΕ.

Οι απαντήσεις Κασσελάκη

«Εχω μαζέψει, ό,τι χειρότερο, ό,τι πιο αρνητικό έχει γραφτεί για μένα» ανέφερε χαρακτηριστικά και  απάντησε στην άποψη που υιοθετούν κάποιοι ότι «κάνει για αρχηγός της ΝΔ, όχι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Σας έπεισε η προπαγάνδα χρόνων ότι η ΝΔ είναι για τους άριστους και ο ΣΥΡΙΖΑ για τους άχρηστους; Δείτε ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα…» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το ξεκαθαρίζω: Εμένα με ενδιαφέρει η σύγχρονη Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό μπαίνω μπροστά τη στιγμή της πτώσης του, όχι για να πάρω έτοιμο μαγαζί».

Απαντώντας ακόμα στο γιατί εκθείαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι τον γνώριζε προσωπικά και τον συμπαθούσε προσωπικά, όμως τον πολεμάει πολιτικά. «Γνώριζα τον Μητσοτάκη αλλά πήγα με τον Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατεβάζουν τους τόνους

Εν τω μεταξύ χθες τόσο η Εφη Αχτσιόγλου όσο και ο Νίκος Παππάς επιχείρησαν να κατεβάσουν τους τόνους. «Όλοι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να κριθούν για την πορεία τους και την πολιτική τους» ανέφερε ο Νίκος Παππάς, ενώ η μοναδική γυναίκα που διεκδικεί την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αναφερόμενη στην υποψηφιότητα Κασσελάκη δήλωσε πως «πρόκειται για μία ανοικτή διαδικασία και όταν λέμε ανοικτή το εννοούμε».

Πιο επιθετικός εμφανίστηκε ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Κασσελάκη ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός ιστορικά έχει αποδοκιμάσει φαινόμενα παρακμής».

Από την πλευρά του πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «κάθε υποψήφιος ή υποψήφια έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο πολιτικής συγκρότησης και έχει διαφορετικές προγραμματικές προτάσεις και προτεραιότητες».

Μεταγραφές

Χθες πάντως υπήρξε και η πρώτη δημόσια μεταγραφή από το στρατόπεδο της Εφης Αχτσιόγλου προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε πως «κάθε υποψήφιος που προτάσσει ένα αξιόλογο και φρέσκο πρόγραμμα που απηχεί την κοινωνία και τις ανάγκες της μπορεί να αποτελέσει δυναμικό κεφάλαιο για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου και ανέφερε ότι είναι αρνητικό το γεγονός πως ο πέμπτος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βουλευτής.

Εν τω μεταξύ σχολιάζοντας ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Μαύρος της MRB την εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ και την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε ότι «οι υποψήφιοι είναι αρκετά ισχυροί με δικά τους προσόντα ο καθένας. Συνεπώς κατά πάσα πιθανότητα νιώθω ότι θα είναι δύο γύροι, διαφορετικά θα είναι κάτι πάρα πολύ συντριπτικό. Μπορεί αυτή τη στιγμή ο κύριος Κασσελάκης να έκανε ένα τεράστιο αν θέλετε ντεμαράζ και εμφανίστηκε ξαφνικά και προκάλεσε, σήκωσε όλη τη σκόνη που ήταν καθισμένη τόσο καιρό σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές και το οποίο βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι δείχνει ότι η αποδοχή κινήσεων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να είναι ζωντανή».

Η Ομπρέλα

Χθες πάντως δόθηκε στην δημοσιότητα ένα κείμενο στελεχών που προέρχονται από την Ομπρέλα, αλλά δεν εκφράζουν το σύνολο των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Τα 24 στελέχη που το υπογράφουν επιρρίπτουν ευθύνες για το αποτέλεσμα των εκλογών στην «ηγετική ομάδα» και στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι στα κείμενα καταγράφονταν αριστερές θέσεις, αλλά στην πράξη ακολουθούνταν κεντρώες επιλογές, οι οποίες είναι αυτές που απέτυχαν και ευθύνονται για την εκλογική επίδοση. Αναφέρονται ακόμα με έμμεσο τρόπο στην υποψηφιότητα Κασσελάκη λέγοντας: «Όψιμοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του κόμματος, ακόμη και υποψήφιοι για την Προεδρία, που έλκονται από την ιδέα της προσχώρησης στη δεξιά Σοσιαλδημοκρατία ή βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως σημαία ευκαιρίας και ως την εν Ελλάδι “Βάση” του Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος».