Στην Κουμουνδούρου ο Παύλος Πολάκης πολλές συμπάθειες δεν έχει, αντιθέτως, οι περισσότεροι τον αντιμετωπίζουν σαν ξένο σώμα. Άλλωστε, ποτέ ο αψύς Κρητικός δεν είχε πολλά πάρε-δώσε με τη ΣΥΡΙΖΑϊκή Αριστερά και την ευρωκομμουνιστική παράδοσή της, προερχόμενος ο ίδιος από πιο αριστερά ρεύματα.

Παραδόξως, όμως, τυγχάνει γενικής αποδοχής του πολύ στενού και οικογενειακού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα, ασχέτως αν συχνά πυκνά προκαλούσε πολλούς πονοκεφάλους στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με την ακραία ρητορική του και τα επιθετικά σχόλια στα social media.

Με πρώτη «θαυμάστρια» την αδελφή του, Ζανέτ, αλλά και τη σύντροφο του κ. Τσίπρα, καθώς αμφότερες έχουν κατά καιρούς εκφράσει τη συμπάθειά τους για τον Χανιώτη βουλευτή, συμφωνώντας με τις θέσεις του. Μάλιστα, η Περιστέρα Μπαζιάνα σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει εντυπωσιασμένη από τον τρόπο που σκέπτεται ο Πολάκης. Ίσως επειδή και η ίδια έχει αφετηρία το ΚΚΕ και πολιτικά περιβάλλοντα που δεν έχουν μεγάλη σχέση με τα προστάγματα μιας Αριστεράς που πρακτικά συνιστά συνέχεια του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Η ανάρτηση Καρανίκα

Εκ παραλλήλου δύο ακόμη πρόσωπα του στενού πυρήνα Τσίπρα βρίσκονται κοντά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό. Μιλάμε για τον Νίκο Παππά και τον Νίκο Καρανίκα, εφηβικό φίλο του Αλέξη από την εποχή που και οι δύο ήταν άγνωστοι. Ο πρώην σύμβουλος στο Μαξίμου, δε, προχώρησε προ ημερών σε μια ανάρτηση που ήρθε να συμπληρώσει τις καταγγελίες Πολάκη για «παρατρεχάμενους» στην Κουμουνδούρου που χρησιμοποιούν ΜΜΕ, κυρίως ιστοσελίδες οι οποίες είχαν ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να παίξουν εσωκομματικά παιχνίδια, υποστηρίζοντας συγκεκριμένους υποψήφιους. «Θα πρότεινα σε όλες τις σελίδες που είχαν γίνει στο όνομα του Αλέξη Τσιπρα να πάψουν να υπάρχουν καθώς προκαλούν σύγχυση και οχι διευκόλυνση.

Τιμώντας την απόφαση του Τσιπρα θα έπρεπε να γίνει κατανοητό ότι μαζί του, όπως ο ίδιος αποφάσισε, έτσι ακριβώς τελείωσε και εκείνη η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις νέες συνθήκες πολιτικής εκπροσώπησης μας. Υπάρχει κόσμος πολύ άξιος και δημιουργικός να συμβάλει στην νέα στελέχωση του κόμματος και δεν πρέπει να καταδυναστευόσαστε από τις άχρηστες και επικίνδυνες τάσεις φράξιες που έκαναν όσο κακό μπορούσαν αντί να κάνουν ότι καλύτερο μπορούσαν», έγραψε ο κ. Καρανίκας, ο οποίος συχνά πατάει «like» στις αναρτήσεις του Σφακιανού.

Στο στόχαστρο Αχτσιόγλου - Τσακαλώτος

Όσον αφορά το alter ego του πρώην πρωθυπουργού, τον Νίκο Παππά, φαίνεται να βρίσκεται σε ευθεία διασύνδεση με την… Κρήτη σε αυτή τη φάση που παίζονται πολλά για την επόμενη μέρα. Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο Παύλος Πολάκης έχει σταθερά στο στόχαστρο δύο υποψήφιους που φαίνεται να του κάθονται στον λαιμό και δεν είναι άλλοι από την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στο απυρόβλητο, αντιθέτως, έχει τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, κάτι που βεβαίως προκαλεί προβληματισμό στους άλλους υποψήφιους, γιατί μπορεί ο Σφακιανός να μην έχει έρεισμα στον κομματικό μηχανισμό, «γράφει» όμως σε πολύ κόσμο. Συνεπώς, η αρνητική κριτική σε Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτο μπορεί να επηρεάσει πολλούς από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου.

Η Ζανέτ

Η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα έγινε «γνωστή» την ημέρα της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, όταν ο φακός την εντόπισε καθισμένη δίπλα στην Περιστέρα (Μπέττυ) Μπαζιάνα στο θεωρείο της Βουλής. Και εδώ, το πολιτικό παρελθόν σχετίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με το ΚΚΕ, καθώς ήταν δραστήριο κομματικό μέλος του Περισσού παλαιότερα, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιήθηκε μετά την ήττα στις εκλογές του 2019. 

Από τις αναρτήσεις της γίνεται σαφές πως κινείται στην ίδια γραμμή με τη ρητορική του Παύλου Πολάκη. Λόγου χάρη είχε υιοθετήσει την άποψη του βουλευτή πως η δεύτερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε είναι αλλιώς και ότι κάποιοι πρέπει να… τρέμουν!

Συγκεκριμένα, με μια μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook έγραψε: «Και δεύτερη φορά Αριστερά που έρχεται και την τρέμετε αλλά έρχεται και το ξέρετε θα είναι αλλιώς Όχι για εσάς, αλλά πρωτίστως για τον λαό». Αφήνει αιχμές για την Έφη Αχτσιόγλου στα social media, χωρίς να την κατονομάζει πάντως, ενώ είχε ζητήσει την παραίτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, επειδή ο πρώην υπουργός Οικονομικών διαφώνησε με πτυχές της φρασεολογίας Τσίπρα. «Οποιος έχει θέμα με τη γραμμή… απλά μπορεί να παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης του! Τέλος και Ελεος!», έγραφε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Facebook.

Δεν έχει κρύψει δε πως η ίδια θα επιθυμούσε να δει τον Παύλο Πολάκη να κατεβαίνει υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτό συμβεί προσεχώς, πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα βρει τρόπο να τον στηρίξει.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή