Χωρίς την παραμικρή αναφορά στα εσωκομματικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέλεξε να αναφερθεί στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, σε μια προσπάθεια να πάρει αποστάσεις από τις αρνητικές εντυπώσεις που σε αυτή τη φάση παράγει η Κουμουνδούρου, λόγω της πρεμούρας πολλών στελεχών να πιάσουν πόστο στη μετά Τσίπρα εποχή.

Όλο το κόμμα όμως φαίνεται να κινείται στους ρυθμούς συνεδρίου και εκλογών και από χθες τέθηκε σε λειτουργία η ιστοσελίδα για την προεδρική εκλογή. Πρόκειται για το vote. syriza.gr με κεντρικά συνθήματα «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» και «Το αύριο ξεκινά από εμάς». Θυμίζουμε ότι η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ οι υποψήφιοι -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- είναι τέσσερις: η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τα βιογραφικά των οποίων φιγουράρουν στην ιστοσελίδα.

Βεβαίως, οι υποψηφιότητες παραμένουν ανοιχτές και δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα βιογραφικά, καθώς υπάρχει το περιθώριο όσοι επιθυμούν -και αναφερόμαστε κυρίως στους Παύλο Πολάκη και Σωκράτη Φάμελλο- να δηλώσουν υποψηφιότητα μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, όταν και συνέρχεται το διαρκές συνέδριο. Αρκεί φυσικά όποιος επιθυμεί να βάλει υποψηφιότητα να προσκομίσει 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Γκρίνια για το γραφείο Τύπου

Όσον αφορά τον κ. Τσακαλώτο, σε άρθρο του (news247) αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μετά τις πυρκαγιές σε Νέα Αγχίαλο και Ρόδο αλλά και την εισβολή των Κροατών χούλιγκαν με ευθύνη της Αστυνομίας. Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη θεραπείας των θεσμικών «καταγμάτων» που έχει υποστεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Δικαιοσύνη που ασθμαίνει. Αστυνομία που δεν μπορεί να σταματήσει 200 Κροάτες ναζί σεσημασμένους χουλιγκάνους. Ανεξάρτητες αρχές που έχουν σιγήσει.

Η μία και μόνη που αντιστάθηκε στην αποψίλωση του κράτους δικαίου στο χειρότερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, τις υποκλοπές, απειλείται με συγχώνευση, διότι ο επικεφαλής της έκανε τη δουλειά του. Έκανε αυτό που λέει το Σύνταγμα δηλαδή», σημειώνει, θέλοντας προφανώς να βγει από την εσωκομματική σπέκουλα που σοβεί στην Κουμουνδούρου και που εντέλει δεν αφορά κανέναν πέραν της κομματικής νομενκλατούρας. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε το 2019 με σύνθημα την αποτελεσματικότητα, τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια, εκπλήσσει με τις τραγικές επιδόσεις της και στα τρία», συμπληρώνει ο κ. Τσακαλώτος. Ύστερα από αρκετές μέρες επανεμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, και ενώ πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ γκρινιάζουν για τη λειτουργία του γραφείου Τύπου, με πρώτο τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος προ ημερών μέσω Facebook διαμαρτυρήθηκε για επιλεκτική αντιμετώπιση, με αφορμή μια συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη που κατέβηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το κομματικό site.

«Ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να υποτιμήσει το φιάσκο μιλώντας απλώς για επιχειρησιακές αστοχίες. Εδώ πρόκειται όμως για την απόλυτη ανικανότητα της πολιτείας να πράξει τα αυτονόητα», τόνισε ο κ. Καλπάκης (Open) αναφερόμενος στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 18/8