Βάλλει από τη φυλακή κατά του πρωθυπουργού της Αλβανίας ο Φρέντι Μπελέρης.

Αφορμή η μακροσκελής ανάρτηση του Έντι Ράμα, ο οποίος υπονοεί ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας απαιτεί διαφορετική μεταχείριση λόγω της ελληνικής υπηκοότητάς του. Ο Μπελέρης υπενθυμίζει ότι τα Τίρανα δεν αναγνωρίζουν την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα και υποστηρίζει ότι στα 33 χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού, μόνο ένα άτομο έχει συλληφθεί για τα φερόμενα εκλογικά εγκλήματα. «Κι αυτό το άτομο είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής», τονίζει και συνεχίζει υπενθυμίζοντας ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αναφέρθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών, αλλά και πάλι μόνο εκείνος συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Στην ανάρτησή του ο κ. Μπελέρης επισημαίνει: «Η ύψωση της ελληνικής σημαίας δεν είναι δικαίωμα που μας δίνει ο πρωθυπουργός Ράμα. Αυτό συνέβη από την ίδρυση του αλβανικού κράτους και αποτελεί προϋπόθεση για την αναγνώριση της Αλβανίας από την Κοινωνία των Εθνών.

Ο "καλός" Έντι Ράμα αναφέρεται μόνον στο γεγονός ότι έχω και ελληνική υπηκοότητα. Ξεχνά ότι είμαι γεννημένος στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Ελληνικά μιλούν και όλοι στην οικογένειά μου, όπως και η πλειοψηφία του πληθυσμού της Χειμάρρας», αναφέρει και υπενθυμίζει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός «μία εβδομάδα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2023 με αποκάλεσε δημόσια "προσωπικό του εχθρό" και με πρόσβαλε με χυδαίο τρόπο, αποκαλώντας με αδαή σιτηρά, αποβράσματα, σκουπίδια και άλλες παρόμοιες κατάρες. Σίγουρα θα είναι συνώνυμο, γιατί ο "καλός" Έντι Ράμα γράφει διαφορετικά και αναφέρεται σε άλλη χώρα που δεν είναι η Αλβανία.

Ο "καλός" Έντι Ράμα ενοχλήθηκε από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Χειμάρρα, στις 14-8-2023, για την απελευθέρωσή μου. Λέει ότι το συλλαλητήριο οργανώθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Υποθέτω ότι παρεξήγησε. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν Αλβανοί πολίτες ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν και οι δήμαρχοι από την Ελλάδα. Ήταν αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας που, παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν φοβήθηκαν αλλά με ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο.

Κλείνοντας, λέει ο "καλός" Έντι Ράμα να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Αυτό δεν είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών».

Στην πλευρά του Φρέντι Μπελέρη αναμένουν την επόμενη κίνηση του Ράμα, με πιθανότερο σενάριο την κήρυξή του ως έκπτωτου.Υπενθυμίζεται ότι ο Έντι Ράμα είχε αναφερθεί στον Μπελέρη ως υπόδικο που θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενος έως το τέλος της δικαστικής διαδικασίας, ενώ εμφανίστηκε πολύ ενοχλημένος απ’ τη μαχητική συγκέντρωση στη Χειμάρρα.

«Η πολιτικοποίηση ενός ζητήματος της αλβανικής Δικαιοσύνης, σε σημείο που διοργανώνεται διαμαρτυρία εδώ στην Αλβανία από εκλεγμένες Αρχές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δημάρχων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας, θα μπορούσε να γίνει το σενάριο μιας σαρκαστικής ταινίας για τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ Βαλκανίων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.