Η Αθήνα μας είναι μια πόλη με διεθνή ακτινοβολία και μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και φυσιογνωμία. Ομορφιά που επί χρόνια είχε χαθεί κάτω από tags, μουτζούρες και αντιαισθητικά γκράφιτι. Γραφικές γωνιές της πόλης, προσόψεις καταστημάτων, επιφάνειες ιστορικών κτιρίων είχαν «ποτιστεί» και καλυφθεί από τη μπογιά. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε με οδηγό τον Δήμαρχο μας Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο της Αθήνας, σηκώσαμε μανίκια και πιάσαμε δουλειά ξεκινώντας από όλα εκείνα τα πολλά μικρά που κάνουν τα μεγάλα με στόχο να επαναφέρουμε, να αναδείξουμε και να διαφυλάξουμε τον πολιτιστικό και πανανθρώπινο χαρακτήρα της πόλης μας. Να αναδείξουμε το φως της Αθήνας, βάζοντας τέλος στη μιζέρια και το «μαύρο» που τη σκέπαζε.

antigraffiti4
antigraffiti


Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά τις εικόνες υποβάθμισης στην πόλη και το φαινόμενο των βανδαλισμών από γκράφιτι στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της Αθήνας με αλλεπάλληλες εντατικές επιχειρήσεις αντιγκράφιτι. Όταν λέμε γκράφιτι, δεν εννοούμε το καλλιτεχνικό γκράφιτι με τα εντυπωσιακά έργα τέχνης που συναντά κανείς στους δρόμους της πόλης αλλά τις μουτζούρες και τα tags που αμαυρώνουν την εικόνα στους δημόσιους χώρους, στα ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας κτίρια, τα μνημεία, τα πάρκα, τις πλατείες και τις προσόψεις των καταστημάτων.

Ήδη, μέσα από 59 πολυήμερες επιχειρήσεις αντιγκράφιτι που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, έχουμε καθαρίσει περισσότερα από 52.000 τ.μ. σε πέτρινες, μαρμάρινες και γυάλινες επιφάνειες, κολώνες, ρολά καταστημάτων, κτίρια και τοίχους ενώ το σημαντικότερο είναι ότι στο τέλος της κάθε επιχείρησης εφαρμόζουμε ειδικό αντιγκράφιτι φιλμ στα σημεία για συντήρηση και εύκολη αφαίρεση σε περίπτωση που βανδαλιστούν ξανά.

antigraffiti3_2
antigraffiti1_2


Ενδεικτικά τέτοιες επιχειρήσεις έχουμε πραγματοποιήσει στην Ομόνοια, Σταδίου, Ακαδημίας, Ερμού, Πατησίων, Αθηνάς, Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας: Ευριπίδου, Σοφοκλέους, Αριστείδου, Αιόλου, Κολοκοτρώνη, Πραξιτέλους, Λέκκα, Αθηναΐδος, Αγίας Ειρήνης, Πολυκλείτου, Αγίου Μάρκου, Χρυσοσπηλιωτίσσης, Βλαχάβα, Βύσσης, Μιλτιάδου, Νικίου, Καρόρη, Αβραμιώτου, Βορέου, Καϊρη, στην Πλάκα, στις Γραμμές ΗΣΑΠ στην Αδριανού, στον Περιφερειακό Πετραλώνων, το Πεδίον του Άρεως, Θησείο κ.α. ενώ στο νέο σύγχρονο Κανονισμό Καθαριότητας που παρουσιάσαμε έχουν προβλεφθεί ειδικά πρόστιμα για βανδαλισμούς και γκράφιτι στους δημόσιους χώρους από 4.000€ -8.000€ για τους παραβάτες.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίζουμε τις επιτυχημένες επιχειρήσεις αντιγκράφιτι σε όλη την πόλη και σύντομα θα παρουσιάσουμε 7 νέα υπερσύγχρονα οχήματα με ειδικά ενσωματωμένα μηχανήματα αφαίρεσης γκράφιτι, δημιουργώντας 7 ειδικά φορητά συνεργεία. Οφείλουμε να σεβόμαστε την εικόνα της πόλης μας και τον κόπο των εργαζομένων στην καθαριότητα που νύχτα μέρα δουλεύουν σκληρά για όλους εμάς. Για τον πολιτισμό της καθημερινότητας στην Αθήνα μας, για μια πόλη καθαρή και ασφαλής.



Μια πόλη που να μας χωράει και να μας ενώνει όλους. Όσους ζουν. Όσους εργάζονται. Όσους την επισκέπτονται. Αλλά και όσους την αγαπάνε.