Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ αναμένεται να ανακοινώσει τη λειτουργία πολιτικού του γραφείου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Βλέπετε, η Χαριλάου Τρικούπη, από τη στιγμή που ο Ανδρουλάκης επέλεξε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Χάρη Καστανίδη και να κρατήσει την έδρα της Α ́ Θεσσαλονίκης, δεν έχει κανέναν που να εκπροσωπεί κοινοβουλευτικά την παράταξη. Γενικά στη Βόρεια Ελλάδα η πολιτική παρουσία του κόμματος είναι ισχνή.

Τα πολιτικά στελέχη γκρινιάζουν, ενώ και τα πρόσωπα με πολιτική αναφορά στο κόμμα σε αυτοδιοίκηση και συνδικάτα μοιάζουν ανέστια.

Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν το πρόβλημα αποφασίστηκε να στηθεί ολόκληρη δομή, πολιτικό γραφείο δηλαδή αρμόδιο να συγκεντρώνει αιτήματα, πληροφορίες και να εισηγείται κοινοβουλευτικές, αλλά και πολιτικές αντιδράσεις, με επικεφαλής, όπως όλα δείχνουν, τον Δημήτρη Σαρηγιάννη, πολιτικό μηχανικό, στέλεχος της Εγνατίας Οδού και μέχρι τώρα υπεύθυνο για τον τομέα Υποδομών - Μεταφορών του κόμματος.