«Πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων», έλεγε ο Μιτεράν και από τότε η φράση του έγινε «κλισέ» στα χείλη πολλών μεταγενέστερων πολιτικών. Είναι όμως πραγματικότητα διαχρονική, σε αυτό λοιπόν το επίπεδο των συμβολισμών επιστρατεύονται από το ΠΑΣΟΚ βαριές υπογραφές για τη στήριξη του Χάρη Δούκα, που θα είναι ο εκλεκτός του κόμματος για τον Δήμο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, στις υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του βρίσκονται δύο πρώην δήμαρχοι-σύμβολα για τον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς κατάφεραν πέρα από το να ενώσουν τις δυνάμεις του χώρου στην αυτοδιοίκηση, να φέρουν και νίκες στους δύο πιο εμβληματικούς και με πολιτικό βάρος δήμους της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους Γιώργο Καμίνη και Γιώργο Μπουτάρη που έβαλαν με τον δικό τους τρόπο «πλάτη» στο κρίσιμο στοίχημα του Χάρη Δούκα να καταγράψει μια υψηλή δυναμική, σε έναν δήμο που το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις, που αγγίζουν το 7%. Η νίκη Καμίνη όμως στο παρελθόν και η παρακαταθήκη Γερουλάνου που έπιασε το 13% στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογέ  δίνουν ελπίδες στον καθηγητή του ΕΜΠ που πατάει το γκάζι στην πρωτεύουσα.

Συζήτηση έγινε και για την υπογραφή της Σώτης Τριανταφύλλου υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που αποτελεί σημείο αναφοράς στο κεντρώο ακροατήριο αλλά και στην Κεντροδεξιά, με θέσεις που πολλές φορές την έκαναν ιδιαίτερα συμπαθή και στο φιλελεύθερο ακροατήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βέβαια κάποιοι από τους αριστερόστροφους του ΠΑΣΟΚ «ξίνισαν» και παραξενεύτηκαν με τη θέση της, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπόρεσαν να της κλείσουν την πόρτα. Ξεχνούν βέβαια ότι η Σώτη Τριανταφύλλου δεν ακολουθεί κομματικές γραμμές και δεν έχει και λόγο να το κάνει. Παράλληλα δεν είναι «ξένη» στον μικρόκοσμο της Κεντροαριστεράς, καθώς είχε στηρίξει ανοιχτά και την Πρωτοβουλία των «58», με μπροστάρη τον Γιάννη Βούλγαρη, στο παρελθόν.

Στους συμβολισμούς, λοιπόν, η αρχή ήταν καλή για τον Χάρη Δούκα, μένει να δούμε αν θα είναι αντίστοιχα καλό και το ξεκίνημα στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του…