Tο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφτηκαν σήμερα οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς και Γιάννης Κεφαλογιάννης, για την πρόοδο των εργασιών του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επιθεώρησαν τα κτήρια όπου διαπίστωσαν ότι οι εργασίες εκτελούνται με βάση το σχετικό χρονοδιάγραμμα, με τον κ. Χαραδαλιά να δηλώνει: «H ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».









Η ανακοίνωση

Οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ.κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και Ιωάννης Κεφαλογιάννης επισκέφτηκαν σήμερα Παρασκευή 04 Αυγούστου 2023, το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ).

Οι Υφυπουργοί, συνοδευόμενοι από τον Υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ανδρέα Κορωνάκη, τον Διευθυντή Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχο (ΥΙ) Αντώνιο Παπαγεωργίου ΠΝ, τον Διευθυντή Υγειονομικού του ΓΕΣ Υποστράτηγο Δημήτριο Κάσιμο και τον Υποδιοικητή του 401 ΓΣΝΑ Ταξίαρχο (ΥΙ) Γεώργιο Δημητρακόπουλο, ενημερώθηκαν για την πρόοδο του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου, το οποίο υλοποιείται με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επιθεώρησαν τα κτήρια όπου διαπίστωσαν ότι οι εργασίες εκτελούνται με βάση το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Μετά το πέρας της επιθεώρησης ο Υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον κ. Χαρδαλιά το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, για να επιθεωρήσουμε τις εργασίες σε ένα έργο πνοής, που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του. Είναι εξόχως σημαντική η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, καθώς και η εξοικονόμηση πόρων. Στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα αναζητηθούν περαιτέρω χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά κονδύλια και περιφερειακά προγράμματα».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, επεσήμανε:

«H ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέσα από τη στενή και την αγαστή συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Περιφερειών, μπορούμε, αξιοποιώντας και απορροφώντας κοινοτικά κονδύλια από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματά τους, να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε έργα και δράσεις, όπως αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης του 401 ΓΣΝΑ που, σήμερα, έχουμε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση με τον κ. Κεφαλογιάννη να επιθεωρούμε και να ενημερωθούμε αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών του έργου, για να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές των Νοσηλευτικών μας Δομών, καθώς και πολλών άλλων στρατιωτικών μας εγκαταστάσεων και κτηρίων στα στρατόπεδά μας»