Με στόχο μια νέα νίκη οδεύει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, φιλοδοξώντας να βάψει ξανά γαλάζιο τον εκλογικό χάρτη σε επίπεδο Περιφερειών.

Η Πειραιώς έχει ήδη δώσει τα 13 χρίσματα στους εκλεκτούς που θα ηγηθούν των συνδυασμών, με τους υποψήφιους περιφερειάρχες να καταρτίζουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» σε νέα πρόσωπα, προερχόμενα από τους κόλπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, αμέσως μετά τον νικηφόρο αγώνα των εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Εκτελεστικό Γραφείο, Σταμάτη Σταμέλο, υπό την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ., ανέλαβαν να κάνουν το scouting για την ανάδειξη φρέσκων προσώπων, που θα εκπροσωπήσουν τη νέα γενιά στις προσεχείς περιφερειακές κάλπες.  
stamelos
O ONNEΔίτης Σταμάτης Σταμέλος

Αττική

Τη μάχη του σταυρού στον Κεντρικό Τομέα των Αθηνών αναμένεται να δώσει με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά (αρχικά ήταν στην παράταξη του Γιώργου Πατούλη) η εργασιακή ψυχολόγος-ανθρωπολόγος και τομεάρχης Παιδείας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ, Σταματίνα Αντωνίου, ενώ από τη «γαλάζια» Νεολαία προέρχεται επίσης η οικονομολόγος Ζέτα Αγγαρίτη, που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.
___________________-_______
H Σταματίνα Αντωνίου υποψήφια στον Κεντρικό Τομέα των Αθηνών

Στην Ανατολική Αττική υποψήφια θα είναι στις εκλογές του Οκτωβρίου η ακαδημαϊκός και διδάσκουσα Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Hellenic-American University, Εβίτα Ψώνη, η οποία διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παλλήνης και υπεύθυνη Οργανωτικού της ΟΝΝΕΔ Αν. Αττικής.
______________-_______
Η Ζέτα Αγγαρίτη
EVITA_PSONI
Η Εβίτα Ψώνη

Επιπλέον, η Πειραιώτισσα φυσικοθεραπεύτρια Ελενα Λιλή αναμένεται ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά (αρχικά ήταν στην παράταξη του Γιώργου Πατούλη) στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ενώ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας υποψήφιος για μια θέση στο περιφερειακό συμβούλιο θα είναι ο ιδιωτικός υπάλληλος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στην Πετρούπολη, Ευάγγελος Μπακαβέλλος.  
bakavellos
O Ευάγγελος Μπακαβέλλος
elena_lili_2
Η Έλενα Λιλή


Ιόνιο – Δυτική Ελλάδα

Για πρώτη φορά θα δοκιμάσει την τύχη της στις προσεχείς περιφερειακές κάλπες η δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας, Χριστίνα Μαλαχά, η οποία κατέρχεται υποψήφια με την παράταξη της περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. 
________________-______

Με φρέσκα πρόσωπα ενισχύει την ομάδα του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Ενα από αυτά είναι ο 18χρονος Παναγιώτης Σαραλιώτης από το Αγρίνιο. 
saraliotis

Με στελέχη της «γαλάζιας» Νεολαίας εμπλουτίζει τον συνδυασμό του για την Περιφέρεια Ηπείρου ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος υποδέχθηκε στην ομάδα του τον Λάμπρο Ντέτσικα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ιωαννίνων στις επερχόμενες εκλογές. Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας με τον Αλ. Καχριμάνη θα είναι επίσης ο Θωμάς Αθανασίου.  
________________-________
O Θωμάς Αθανασίου
_________________
Ο Λάμπρος Ντέτσικας υποψήφιος με τον Αλ.Καχριμάνη

Θεσσαλία

Την τέταρτη θητεία του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας διεκδικεί ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Mε την παράταξή του «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» θα είναι η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ευαγγελία Λανάρα, που είναι υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ΟΝΝΕΔ Λάρισας. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος καλωσόρισε στον συνδυασμό του τον αγρότη-γεωπόνο Msc Γιώργο Καρανίκα -επίσης προερχόμενο από την ΟΝΝΕΔ-, ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας.
______
_________
Ο Γιώργος Καρανίκας

ΟΝΝΕΔίτικες καταβολές έχει ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας και αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης και Εμπορίου, Θανάσης Μόρας, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου μια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Νέος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά παλιός στην πολιτική, από τα φοιτητικά του χρόνια ακόμα, ο 37χρονος σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας Νίκος Λυσιγάκης συμπαρατάχθηκε με τον περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας, Φάνη Σπανό, και κατέρχεται στην κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Εύβοιας.

lysigakis
Ο Νίκος Λυσιγάκης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Εύβοιας με τον Φάνη Σπανό
Πέρα από την εντυπωσιακή επαγγελματική διαδρομή του σε εταιρείες, πολιτικούς οργανισμούς και media, συμμετέχοντας παράλληλα σε μεγάλες πολιτικές καμπάνιες και ιδιωτικά projects, ο Ν. Λυσιγάκης ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου φοίτησε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Συνέχισε σε θέσεις ευθύνης στην ΟΝΝΕΔ και σήμερα είναι μέλος του Διαγραμματειακού Οργάνου της Ν.Δ., ως υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών.  

Στερεά Ελλάδα

Την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας με την παράταξη του νυν περιφερειάρχη διεκδικεί ο αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Βαρδακώστας, ο οποίος υπήρξε ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 2005 και μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Σχολή Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου σπούδασε. Από την ΟΝΝΕΔ προέρχεται επίσης η Μαρία Αναγνώστου, αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού στη Στερεά Ελλάδα, η οποία θα είναι εκ νέου υποψήφια στην Π.Ε. Εύβοιας. 
________________
H Μαρία Αναγνώστου
___________
O Κώστας Βαρδακώστας


*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 29 Ιουλίου 2023.