«Δεν νομίζω ότι είναι δυσάρεστη η θέση μόνο του κ. Πατούλη, ούτε η επιλογή του Πρωθυπουργού είναι εύκολη. Είναι μια δύσκολη η απόφαση αλλά νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να δώσει ένα μήνυμα και με την ουσιαστική αποπομπή και του κ. Μηταράκη και του κ. Πατούλη» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, κος Γιάννης Λοβέρδος, μιλώντας «Παραπολιτικά» 90.1 και στην εκπομπή «Παρ΄το αλλιώς» με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη.

Ειδικότερα, με αφορμή την αποπομπή του κ. Πατούλη από τις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι είναι δυσάρεστη η θέση μόνο του κ. Πατούλη, ούτε η επιλογή του Πρωθυπουργού είναι εύκολη. Είναι μια δύσκολη η απόφαση αλλά νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να δώσει ένα μήνυμα και με την ουσιαστική αποπομπή και του κ. Μηταράκη και του κ. Πατούλη. Ήθελε να πει ότι σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή για την χώρα αφενός αλλά και για την κυβέρνηση γιατί η κυβέρνηση μετά από μια μεγάλη νίκη στις εκλογές χωρίς να διαθέτει ισχυρή αντιπολίτευση υπάρχει πάντα ο κίνδυνος σαν περιπέσει σε φαινόμενα αλαζονείας και εφησυχασμού, ο κ. Μητσοτάκης το γνωρίζει καλά ατό, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο εμείς πρέπει να υπηρετούμε την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο με ταπεινότητα και σεμνότητα και αυτό το μήνυμα ήθελε να εκπέμψει προς όλες τις πλευρές».  

Ερωτηθείς αν ο χορός του κ. Πατούλη ήταν τόσο σοβαρό ατόπημα

Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ήταν σε μια δύσκολη στιγμή, ήταν οι μέρες πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων, των κηδειών των ηρώων μας των δύο πιλότων  εκείνες τις μέρες μας όλοι μας και εγώ είχα αποφασίσει να αποσυρθώ από κάθε δημόσια κοινωνική εμφάνιση, δεν το θεωρούσα σωστό τη στιγμή  που η Ελλάδα θρηνεί να βρίσκομαι σε κοινωνικές εμφανίσεις.  Δεν θα πάρουμε το κεφάλι του κ.Πατούλη, ένα λάθος έκανε, ένα σοβαρό λάθος ...

Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Την αποδοχή του έργου του κ. Πατούλη στην περιφέρεια την αποδέχτηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι έκανε καλό έργο από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης μας έχει δείξει ότι σε θέματα ηθικής τάξεως δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι σωστό. Όποιος κάνει ένα λάθος, όπως βλέπετε,  φεύγει. Η κα Νικολάου η οποία βγήκε από τα ψηφοδέλτια μολονότι αργότερα απηλλάγη από την έρευνα εις βάρος της. Δεν θέλει ο κ.Μητσοτάκης να υπάρχει οποιαδήποτε σκιά στα στελέχη της ΝΔ , εμείς θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά σε ότι αφορά την ηθική τάξη και επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι δεν ανέχεται καμία αλαζονική συμπεριφορά. Η αλαζονεία είναι καταστροφική στην πολιτική και πρέπει να διατηρήσουμε την σύνδεσή μας με την κοινωνία. Η κοινωνία ενοχλείται από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν και άλλοι λόγοι που ο κ. Μητσοτάκης είχε πρόβλημα με τον κ.Πατούλη αλλά σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά αυτή με το ζεϊμπέκικο ενόχλησε την κοινωνία και από τη στιγμή που ενόχλησε την κοινωνία ο κ.Μητσοτακης ο οποίος θέλει να διατηρήσει την επαφή της κυβέρνησης με την κοινωνία, αυτή τη σύνδεση  η οποία έφερε και την εκλογική  νίκη, δεν προτίθεται να την σπάσει. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται πολύ αυστηρή η συμπεριφορά του από την άλλη πλευρά ίσως χρειάζονται τέτοιες αυστηρές συμπεριφορές όχι γιατί είναι προσωπικές, δεν έχουν να κάνουν ούτε με τον Πατούλη ούτε με τον Μηταράκη, έχουν έναν συμβολισμό για όλους μας, για όλα τα στελέχη της ΝΔ  ότι από τη στιγμή που δεν δέχεται αυτές τις συμπεριφορές ούτε από τον κ. Πατούλη ούτε από τον κ. Μηταράκη δεν θα δεχτεί και άλλες από τους υπολοίπους.  

Αναφορικά με  το ενδεχόμενο να συνεχίσει ο κ. Πατούλης να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια 

Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν αποκλείεται, δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για εμάς, είναι δύσκολο αυτό που θα συμβεί από εκεί και πέρα όμως η απόφαση είναι της ηγεσίας κόμματος. Εμείς ως κομματικά στελέχη έχουμε χρέος να υποστηρίξουμε τον αρχηγό μας και τις επιλογές του, η επιλογή της ΝΔ είναι ο Ν.Χαρδαλιάς αυτόν θα υποστηρίξουμε για Περιφερειάρχη στην Αττική και έχουμε χρέος στις εκλογές του Οκτωβρίου να προσπαθήσουμε να εκλεγεί ο Ν. Χαρδαλιάς περιφερειάρχης. Από εκεί και πέρα κατανοώ και την πικρία, ανθρώπινη είναι, του κ. Πατούλη κι αν θελήσει να κατέβει στις εκλογές-καλό θα ήταν να μην κατέβει –αλλά από τη στιγμή που θα κατέβει, είναι δικαίωμα του κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίζει, θα κριθεί από τον λαό της Αττικής.   

Για την επόμενη κυβερνητική περίοδο

Γ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Η κυβέρνηση μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετά τις εκλογές  πέρασε τρία σημαντικά νομοσχέδια. Και η ψήφος των αποδήμων  και το οικονομικό κυρίως νομοσχέδιο το οποίο  εκπληρώνει το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ είναι σημαντικά νομοσχέδια προς την σωστή κατεύθυνση. Βέβαια αυτά τα νομοσχέδια ήρθαν σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής που υπεστήκαμε από τις πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων κάτι το οποίο είναι λογικό ότι συγκλόνισε την κοινωνία μας ακόμα περισσότερο ο θάνατος των δύο πιλότων όλα αυτά κάλυψαν το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης που κατά τη γνώμη μου ήταν σημαντικό. Ελπίζω να τελειώνουμε με τις πυρκαγιές, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν ειμαι σίγουρος ότι θα τελειώσουμε έχουμε μπροστά μας δύο μήνες περίπου πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότεροι και στην πρόληψη και στην κατάσβεση αλλά και στην αναγέννηση μετά και της φύσης και της προστασίας των πυροπλήκτων. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει αποφασιστικά και στους τρεις αυτούς τομείς.