Mε στόχο να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη στη Νέα Αγχίαλο και την 111 πτέρυγα μάχης, πραγματοποιούνται έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την ελληνική επικράτεια .

«Θέλουμε να εγγυηθούμε τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού μας και του υλικού μας», τόνισε ο υφυπουργός. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ως στόχο να εντοπιστούν προβλήματα σε θέματα πυρασφάλειας στις κρίσιμες εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων και όπου χρειαστεί να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις. «Θέλουμε να αναδείξουμε μεγάλα ή μικρά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν και την ανάγκη να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια πυρασφάλειας όπου χρειάζεται, διότι τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια», συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Για έλλειψη σχεδιασμού και μέτρα κατόπιν εορτής κατηγορεί την κυβέρνηση η αντιπολίτευση. «Οποιαδήποτε ξένη δύναμη που παρακολουθεί τον Χαρδαλιά θα ξέρει τώρα πού είναι όλες οι κρίσιμες εγκαταστάσεις της χώρας», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς γιατί δεν είχε σχέδιο», αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως οι ναρκαλιευτές του στρατού και οι πυροτεχνουργοί της πολεμικής αεροπορίας έχουν ολοκληρώσει το έργο τους περιμετρικά της αποθήκης πυρομαχικών που εξερράγη στη Νέα Αγχίαλο, ενώ η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό που διέταξε το ΥΠΕΘΑ βρίσκεται σε εξέλιξη.