Το έχουμε γράψει και πάλι: Ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, λαμβάνει σταθερά και πάντοτε αποστάσεις από τον φθηνό λαϊκισμό, την κενή συνθηματολογία και τις άναρθρες αντιπολιτευτικές κραυγές. Ο Διονύσης Καλαματιανός αποτελεί ίσως ένα από τα καλύτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντοτε προσηνής, σεμνός, ευγενής και με επιχειρήματα στον λόγο του. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος για τον οποίον ο Διονύσης Καλαματιανός δεν αποτελεί ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ… Άλλοι διατηρούν τα πρωτεία.

Τα γράφουμε και πάλι όλα αυτά, καθώς διαβάσαμε μία συνέντευξη, την οποία παραχώρησε ο Διονύσης Καλαματιανός σε site θεμάτων Υγείας, και μας έκανε πολύ θετική εντύπωση το γεγονός ότι, σε ερώτηση για την στελέχωση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με τη συνδρομή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία “προσωρινή και όχι μόνιμου χαρακτήρα λύση” και απέφυγε όλα τις αβάσιμες και πρόχειρες αιτιάσεις, τις οποίες προέβαλαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για την Ιστορία, η σχετική απάντηση του Διονύση Καλαματιανού έχει ως εξής:

«Οι συγκεκριμένες ‘λύσεις’ είναι προσωρινές και δεν καλύπτουν τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις που έχει άμεση ανάγκη το ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ είναι επιφορτισμένο με το βάρος της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και παρέχει εξειδικευμένη επείγουσα βοήθεια από το σημείο του περιστατικού, μέχρι τη διακομιδή του στη Μονάδα Υγείας. Επιπλέον, δεν μπορεί να θεωρείται σταθερή και αξιόπιστη λύση η κάλυψη των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ με τη συγκρότηση μεικτών πληρωμάτων που θα αποτελούνται από εξειδικευμένους διασώστες ή πάσης φύσεως υγειονομικό προσωπικό και προσωπικό από τους ΟΤΑ, την Πυροσβεστική ή ενστόλους. Πρόκειται για πρακτικές που δεν συνάδουν με την ‘κανονικότητα’ στην κρατική λειτουργία που επικαλείται η κυβέρνηση».