O Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην υπόθεση για τις παρακολουθήσεις, είπε: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι χθες το βράδυ παρέλαβα επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία ενημερώνομαι ότι τελικά έγιναν τρεις απόπειρες και όχι μία για να παγιδευτώ από το Predator».

«Η πρώτη στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021. Η δεύτερη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021, ήταν αυτή που εντόπισε και η ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Και η τρίτη απόπειρα έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021, ενώ βρισκόμουν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και παρέδωσε στα πρακτικά της Βουλής την επιστολή του Κωνσταντίνου Μενουδάκου.

«Όπως έχει δημόσια ενημερώσει ο κ. Μενουδάκος, 87 ακόμη συμπολίτες μας έλαβαν αντίστοιχα μηνύματα με το Predator. Συνεπώς, υπάρχουν 87 τέτοιες επιστολές. Θεωρώ αυτονόητο για όσους ορκίζονται στην Ελληνική Δημοκρατία, στους θεσμούς, στη διαφάνεια, τα μέλη του Κοινοβουλίου και όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις ευθύνης, θέσεις εξουσίας, ότι οφείλουν να ενημερώσουν τη Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό για αυτές τις επιστολές.

Και οφείλουν να κάνουν το αυτονόητο. Να δώσουν αυτά τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Το οφείλουν στην αλήθεια. Το οφείλουν στον λαό, στην πατρίδα, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη Δημοκρατία. Έχουν χρέος να το κάνουν», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το νερό μπήκε στο αυλάκι»

«Το νερό μπήκε στο αυλάκι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αυτοί που επέτρεψαν σκόπιμα, να κυλιστεί η δημόσια ζωή στο βούρκο για να κρύψουν με παραπληροφόρηση και συμψηφισμούς τις βαρύτατες ευθύνες τους, πρέπει να λογοδοτήσουν.

Άκουσα ακραίους χαρακτηρισμούς από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Και από τους μεν και από τους δε. “Πράκτορας”, από αυτούς που ήθελαν να καλύψουν τα σκοτεινά παιχνίδια τους με τις μυστικές υπηρεσίες. “Πιασμένος”, από εκείνους που δεν τους κάναμε τα πολιτικά χατίρια. Εκφράσεις που υπογραμμίζουν την παρακμή του πολιτικού τους ήθους όσων τις χρησιμοποίησαν», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. «Είμαι εδώ γιατί συνεχίζω τον αγώνα της διαφάνειας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού των θεσμών και της Δημοκρατίας.

Το ερώτημα, λοιπόν, που περιμένουμε να απαντήσει η Δικαιοσύνη αλλά και οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι: Ποιοι είχαν στήσει αυτό το παράκεντρο εξουσίας και χρησιμοποιούσαν το Predator;Πρέπει η δικαιοσύνη να ελέγξει άμεσα πόσοι από τους 87 υπήρξαν και θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Για να δούμε πόσες είναι τελικά οι “διαβολικές συμπτώσεις” πέραν από εμένα, τον κ. Κουκάκη και την κ. Σίφορντ; Μόνο έτσι θα σταματήσουν να κρύβονται από τις ευθύνες τους ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.