Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού -και συγκεκριμένα στην κοσμοπολίτικη δυτική ακτή των ΗΠΑ- θα παραθερίσει η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε το σήμα για την εκκίνηση των διαδικασιών για τη διαδοχή του στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύντροφό του, Μπέττυ Μπαζιάνα,, και τους δύο γιους του, Φοίβο-Παύλο και Ορφέα-Ερντέστο, ξεκίνησαν το ταξίδι με προορισμό την Καλιφόρνια.

Η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων αναμένεται να επισκεφθεί γνωστές πόλεις, όπως το Λος Άντζελες ή το Σαν Φρανσίσκο.

Φυσικά, από το οικογενειακό ταξίδι του απερχόμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λείψει μία επίσκεψη στο φημισμένο θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊλαντ.

Στο εξωτερικό

Πάντως, αν και οι πρώην πρωθυπουργοί μάς είχαν συνηθίζει να περνούν τα καλοκαίρια τους σε εντός συνόρων προορισμούς, ο Αλέξης Τσίπρας και η οικογένειά του επιλέγουν συχνά να εκδράμουν στο εξωτερικό, έχοντας περάσει τις οικογενειακές τους διακοπές στη Βαρκελώνη, τη Λισαβόνα αλλά και το Παρίσι. Όπως έχει τονίσει ο πρώην πρωθυπουργός στην προ μηνών συνέντευξή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο ίδιος και η οικογένειά του επιλέγουν να κάνουν ταξίδια με τα παιδιά στο εξωτερικό, όπου δεν τους αναγνωρίζει σχεδόν κανείς και ζουν σαν μια «κανονική οικογένεια».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή