Στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας μετέβη το απόγευμα της Τρίτης (18/07) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο μέτωπο με τις φωτιές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες, έσπευσε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη. Εκεί ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα με κύρια την φωτιά στα Δερβενοχώρια όπου οι προσπάθειες των δυνάμεων επικεντρώνονται στην περιοχή της Νέας Ζωής Μάνδρας και του οικισμού των Ποντίων Ελευσίνας.

Στη σύσκεψη μαζί με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος συμμετείχαν Βασίλης Κικίλιας, Βαγγέλης Τουρνάς, Άκης Σκέρτσος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Θανασης Κοντογεώργης και Βασίλης Παπαγεωργίου.

Δείτε βίντεο: 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του χθες (17/07) από τις Βρυξέλλες υπογράμμισε ότι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες θα δοθούν άμεσα. «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα», είπε χαρακτηριστικά  ο Κυριάκος Μητσοτάκης.