Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος, σχετικά με την παράνομη κράτηση του δημάρχου της Χειμάρρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για περισσότερο από 2 μήνες ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται στη φυλακή.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι και εγώ στη Χειμάρρα. Είχα την ευκαιρία ύστερα από 67 μέρες να δω τον αδερφό μου, τον είδα χθες. Είναι σε καλή κατάσταση, παρακολουθεί τα πάντα, δίνει τον αγώνα του από τη φυλακή. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μία εκδίκαση αναφορικά με τα μέτρα προφυλάκισης που έχουν κάνει οι δικηγόροι έτσι ώστε να αφεθεί ελεύθερος για να μπορέσει να ορκιστεί και να ξεκινήσει σιγά σιγά να ασκεί τα καθήκοντά του ως δήμαρχος», είπε αρχικά ο Λεονάρδος Μπελέρης.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία αυτή, γιατί μετά μπλέκουν τα πράγματα. Μπαίνουμε στην καλοκαιρινή σεζόν και θα αρχίσουν όλα να υπολειτουργούν, θα πάμε αρκετά πίσω», πρόσθεσε ο κ. Μπελέρης.

Για την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, τόνισε: «Είμαστε όλοι αισιόδοξοι, πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή και η Αλβανία θα λειτουργήσει με νόμους και κανόνες ως κράτος δικαίου, οπότε νομίζουμε ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθεί και ο αγώνας του και ο λαός που τον ψήφισε».

«Στο ανώτατο επίπεδο»

«Έχουν γίνει διάφορες ενέργειες από την πλευρά της Ελλάδος στο ανώτατο επίπεδο. Σήμερα στη Χειμάρρα 13:30 έχουμε συνάντηση με τον κ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος είναι πρόεδρος για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. Είδατε και το ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο, έχει διεθνοποιηθεί το θέμα και ελπίζουμε κάποια στιγμή να δικαιωθεί ο Φρέντι Μπελέρης», είπε επίσης ο αδερφός του δημάρχου Χειμάρρας.

Απορρίφθηκε η έφεση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, απορρίφθηκε η έφεση του δημάρχου Φρέντι Μπελέρη μέσω της οποίας ζητούσε την απελευθέρωσή του. Η απόφαση της αλβανικής Δικαιοσύνης ήταν για ακόμα μια φορά αρνητική, καθώς ο δικαστής απέρριψε την έφεση και αποφάσισε τη μη μεταβολή του μέτρου προφυλάκισης.

Η υπεράσπιση Μπελέρη, επικαλούμενη λόγους υγείας, είχε αιτηθεί την κατάργηση του καθεστώτος προφυλάκισής του και την αντικατάσταση με άλλα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα με υποχρεωτική παρουσία σε αστυνομικό τμήμα. Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στη φυλακή επειδή κατηγορείται για διαφθορά.