Δεν είναι και για πανηγυρισμούς η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή της νέας ηγεσίας τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς σε ένα όργανο που απαρτίζεται από σχεδόν 300 μέλη η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας «πέρασε» με 160 ψήφους.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με το κόμμα σοβαρά διχασμένο, καθώς ο ισχυρός αντίλογος που διατυπώθηκε από 88 μέλη, τα οποία ψήφισαν να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έχει αντανάκλαση και στο μέλλον. Και αυτό γιατί εάν στο τέλος αποδειχθούν βλαπτικές οι διαδικασίες-εξπρές που αποφασίστηκαν, τότε η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά σε όσους τις υπερασπίστηκαν.

Ευθύνες

Ήδη τα μέλη της ΚΕ του κόμματος που δεν ψήφισαν την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας έχουν αρχίσει να θέτουν προ των ευθυνών τους όσους «βιάζονται» να τακτοποιηθεί το θέμα της ηγεσίας. Μάλιστα, θέτουν ως κριτήριο αξιολόγησης -για το εάν θα αποδειχθεί επωφελές ή καταστροφικό το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε- τον αριθμό συμμετοχής των μελών και φίλων στις εσωκομματικές κάλπες.

Άραγε, οι Π. Πολάκης και Δ. Τεμπονέρας, που έδιναν μάχη ο νέος αρχηγός να εκλεγεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που θα καθόριζε και τις δικές τους υποψηφιότητες για τη διεκδίκηση της προεδρίας, θα τρέξουν με την ίδια ζέση να κινητοποιήσουν τον κόσμο να ψηφίσει Αχτσιόγλου και Τσακαλώτο; Γιατί αυτοί είχαν την πρεμούρα της επίσπευσης...

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή