Εχει µάθει στη ζωή του να πορεύεται µε το εξής τετράπτυχο: Εργατικότητα, προσφορά, συνέπεια και ειλικρίνεια.

«Θέλω να πιστεύω ότι έχω καταφέρει αυτό το αίσθηµα ευθύνης να το έχω µεταφέρει και στους συνεργάτες µου, για τους οποίους νιώθω υπερήφανος που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό µου», δηλώνει στο «S» ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος στις εκλογές τις 25ης Ιουνίου εξελέγη βουλευτής της Ν.∆. στη ∆υτική Αττική.

Γεννήθηκε στα µέσα της δεκαετίας του ’80. Μεγάλωσε σε µια οικογένεια που του έδωσε πολλή αγάπη και φροντίδα και ευγνωµονεί τους γονείς του για αυτό.

Τα φοιτητικά χρόνια και οι φιλίες ζωής


Το βιογραφικό του, πλούσιο. Χρειάζεται ώρα για να το διαβάσει κανείς. Ολα, όµως, ξεκινούν το 2006, όταν αρχίζει να φοιτά στη Νοµική Σχολή Αθηνών. Σηµείο αναφοράς για τη ζωή του, αφού όχι µόνο του έδωσε τα εφόδια για τη µετέπειτα επαγγελµατική του πορεία, αλλά, όπως περιγράφει και ο ίδιος, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων έζησε αξέχαστες στιγµές και δηµιούργησε φιλίες ζωής. «Σίγουρα, από τις στιγµές που ξεχωρίζω στη ζωή µου είναι η εισαγωγή µου στη Νοµική Σχολή Αθηνών.

Εκείνες οι αναµνήσεις, κατά τα φοιτητικά χρόνια, αποτελούν τις ωραιότερες, µε ανεξίτηλες στιγµές και φίλους που παραµένουν στο πλευρό µου µέχρι και σήµερα. Οι φιλίες που δηµιούργησα τότε παραµένουν µέχρι και σήµερα σταθερά σηµεία αναφοράς στη ζωή µου». Τη Νοµική ακολούθησαν µεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, ενώ στη συνέχεια έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος στη Νοµική Σχολή Αθηνών και, όπως µας λέει, είναι µια από τις πιο ευχάριστες στιγµές της ζωής του.

«Ανάµεσα στις πιο ευχάριστες στιγµές στη ζωή µου είναι η ηµέρα που έλαβα τον τίτλο του διδάκτορος στη Νοµική Σχολή Αθηνών, η ηµέρα που εκλέχθηκα για πρώτη φορά βουλευτής ∆υτικής Αττικής στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, έπειτα από µια µεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, και βεβαίως όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, µε τίµησε µε την εµπιστοσύνη του, αναθέτοντάς µου την προηγούµενη διετία τη θέση του υφυπουργού ∆ικαιοσύνης και πρόσφατα τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών».

Η απώλεια του πατέρα του

Ωστόσο, ο Γιώργος Κώτσηρας κλήθηκε από πολύ νέος να αντιµετωπίσει το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Η πιο δύσκολη στιγµή του ήταν η αιφνίδια απώλεια του πατέρα του το 2009. «Με δοκίµασε ψυχολογικά και µε σκληραγώγησε συναισθηµατικά. Το να τιµήσω τη µνήµη του πατέρα µου, στην πορεία της ζωής µου, αποτελεί για εµένα µια διαρκή και παράλληλη κινητροδότηση».

Το «ευχαριστώ» στον πρωθυπουργό και οι προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών

Ο Γιώργος Κώτσηρας είναι ένας άνθρωπος που δενσταµατά να δουλεύει και η εργατικότητά του αποδίδει καρπούς. Ετσι δούλεψε και στην προεκλογική περίοδο και κατάφερε να επανεκλεγεί πρώτος σε σταυρούς στη ∆υτική Αττική. «Αποτελεί ιδιαίτερη προσωπική τιµή να υπηρετήσω τη χώρα µου από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, αναλαµβάνοντας τα θέµατα του απόδηµου ελληνισµού και της δηµόσιας διπλωµατίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που µε τίµησε εκ νέου µε την εµπιστοσύνη του».

Από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών πλέον ο ίδιος δεσµεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπηρετήσει το εθνικό συµφέρον «µε συνέπεια, αφοσίωση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος»

Στις κύριες προτεραιότητές του, µαζί µε τον υπουργό Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτη, είναι η περαιτέρω ενδυνάµωση των δεσµών της Ελλάδας µε τη δραστήρια ∆ιασπορά της, αλλά και η δηµιουργία ενός σύγχρονου µοντέλου δηµόσιας διπλωµατίας, βασισµένου στα νέα εργαλεία για την προώθηση και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας µας στο εξωτερικό. 

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 15/7