Οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι έντονες, ο Οκτώβριος όμως είναι πολύ κοντά και αυτό το ξέρουν καλά στην Κουμουνδούρου. Γι’ αυτό και πέρα των διαδικασιών για το ζήτημα της ηγεσίας, τα στελέχη τoυ κόμματος της αξιωατικής αντιπολίτευσης προσπαθούν να βάλουν το κόμμα σε μια σειρά και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα μέλη της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα συζήτησαν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες αλλά και τις πολιτικές εκκρεμότητες πριν από τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά είναι αυτά που έχουν μείνει ανοιχτά για την Κουμουνδούρου. Για τον Δήμο Αθηναίων δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο με τον μπασκετμπολίστα Γιάννη Παππά, ενώ για την Περιφέρεια Αττικής ακούγεται ο Γιώργος Ιωακειμίδης.

Για την Περιφέρεια Ηπείρου ακούγεται ο πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος και για την Κεντρική Μακεδονία ακούγονται οι Άγγελος Τόλκας και Γιάννης Αμανατίδης. Από την Κρήτη πάλι υπάρχουν αντιδράσεις μπροστά στο ενδεχόμενο στήριξης του Σταύρου Αρναουτάκη, εξαιτίας της στάσης του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το πλάνο της Κουμουνδούρου, πάντως, περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές για τους κεντρικούς δήμους και τις 13 περιφέρειες, που θα οριστικοποιηθούν την επόμενη Τρίτη, αφού η Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδοτήσει προηγουμένως το Σαββατοκύριακο την Πολιτική Γραμματεία.