Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε σημεία αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας ζητεί με επιστολή του προς τη Γενική Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. 

Με έμφαση ειδικά στις παραβάσεις που σχετίζονται με τη διάθεση και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Ως στόχος τίθεται ο περιορισμός του εμπορίου και της κατανάλωσης λαθραίας αλκοόλης, καθώς και νοθευμένων, επικίνδυνων για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλκοολούχων προϊόντων.

Τι ζητεί ο Χάρης Θεοχάρης από το ΣΔΟΕ

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ζητεί από το ΣΔΟΕ να εντείνει τις δράσεις του, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην πώληση αλκοολούχων σε άτομα νεαρής ηλικίας. Ο υφυπουργός εφιστά την προσοχή του ΣΔΟΕ, ως κατεξοχήν αρμόδιας υπηρεσίας, προκειμένου να αποφευχθούν δυστυχή συμβάντα, όπως οι πρόσφατες απώλειες τριών νεαρών τουριστών στην Ίο και τη Ζάκυνθο. 

Ο κ. Θεοχάρης υπογραμμίζει ως προτεραιότητα και υποδεικνύει στο ΣΔΟΕ την άμεση λήψη μέτρων, όπως: 

• Κατάρτιση προγράμματος δράσεων, εντός 10 ημερών, για την πάταξη του λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών. Το ΣΔΟΕ καλείται να υποβάλει το επιχειρησιακό σχέδιό του στο γραφείο του υφυπουργού.

• Ομοίως το ΣΔΟΕ θα πρέπει να προχωρήσει με την κατάστρωση στρατηγικού πλάνου για την εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων, τα οποία διακινούν παρανόμως αλκοολούχα ποτά.

• Το ΣΔΟΕ θα πρέπει να προβεί απαραιτήτως στην επαύξηση των κινητών μονάδων καταγραφής των ευρημάτων, τα οποία συλλέγονται στο πλαίσιο των ελέγχων.

Επίσης, ο κ. Θεοχάρης θέτει ως βασικό όρο τη διαρκή ενημέρωσή του από το ΣΔΟΕ, γύρω από τον προγραμματισμό και την πορεία των διενεργούμενων ελέγχων, καθώς και για τα πορίσματα των ελέγχων αυτών.